gondoljerzy 19.09.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2021 Witajcie. Czy znacie systemy-instalacje innych producentów, pracujące analogicznie do FlexFit od Midea? Czyli instalacja multisplit z jedną jednostką zewnętrzną, a wewnątrz zarówno jednostki ścienne klimatyzacyjne, jak i hydrobox lub podobna jednostka grzejąca CO. Może ktoś ma i podzieli się wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 21.09.2021 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 (edytowane) No i cóż? Nikt nic nie wie? Jak na razie znalazłem jeszcze Rotenso Multi Split Aquami. Tylko, podobnie jak Midea, dla grzania wody do 55 stopni ma klasę energetyczną A+ . Przydała by się A++. P.S. W sumie, ciekawe czy Rotenso i MIdea to nie jest to samo? Bo podstawowe parametry identyczne.Do listy dochodzi Biawar Multisplit, chociaż nie wiem czy system jest jeszcze oferowany. W google o nim raczej same starocie wyskakują.Kolejny producent i jego model: Samsung EHS TDM Plus. Nadal tylko A+. Edytowane 21 Września 2021 przez gondoljerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukikow 02.01.2023 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Znalazłeś coś więcej? Połączenie grzania i chłodzenia to jeszcze mało popularne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trapper 02.01.2023 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Większość pomp ciepła umożliwia zarówno grzanie jak i chłodzenie przy wykorzystaniu klimakonwektorów. Kompleksowe rozwiązanie na pewno oferuje DAIKIN i VALIANT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 02.01.2023 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Witajcie. Czy znacie systemy-instalacje innych producentów, pracujące analogicznie do FlexFit od Midea? Czyli instalacja multisplit z jedną jednostką zewnętrzną, a wewnątrz zarówno jednostki ścienne klimatyzacyjne, jak i hydrobox lub podobna jednostka grzejąca CO. Może ktoś ma i podzieli się wrażeniami? Taki system ma tylko jedną zaletę - dobry zarobek dla instalatora. Bo masz szybką i niewymagającą instalację. Jeśli padnie ci jakikolwiek element, to może ci unieruchomić cały system w domu. Więcej sensu ma dystrybucja systemem wodnym. Padnie PC, wymieniasz PC, padnie klimakonwektor wymieniasz klimakonwektor. Wszystkie inne elementy systemu, pompy, sterowniki, termostaty to akcesoria dostępne na półkach w każdej hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 06.01.2023 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Znalazłeś coś więcej? Połączenie grzania i chłodzenia to jeszcze mało popularne rozwiązanie. Nie znalazłem i odpuściłem sobie ten pomysł. Pojechałem po taniości i kupiłem pompę Gree Versati III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts