Mariusz75 20.09.2021 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Witam serdecznie Forumowiczów.Uprzejmie proszę o pomoc w podjęciu decyzji wyboru kotła gazowego.Otrzymałem propozycję od instalatora: VITODENS 200-W z regulatorem E3 i podgrzewaczem VITOCELL 100-W typ CUGAACV COMPACT SOLO 24/28 ze zbiornikiem ACV COMFORT 160 Cena praktycznie taka sama. Wymieniam stary kocioł z otwartą komorą spalania w domu z 2004 roku o powierzchni 150m2Oczywiście jak każdemu zależy mi na możliwe spokojnym, komfortowym i jak najmniej awaryjnym funkcjonowaniu.Dobrego serwisanta obu kotłów mam "pod nosem"Z góry dziękuję za cenne uwagiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 20.09.2021 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 (edytowane) za Vitodensem 200 przemawia:- zakres modulacji 1:18- moc minimalna 1.9 kW- wymiennik ze stali szlachetnej z 10 letnia gwarancją- automatyka kotła pozwalajaca na obsługe 1 obiegu bezposredniego i 3 obiegów mieszaczowych- wbudowany modul komunikacji internetowej- wbudowany modul komunikacji z głowicamigrzejnikowymi lub pętlami ogrzewania plaszczyznowego- najniższy poziom hałasu - system kontroli jakości spalania z dodatkowym czujnikiem masowego natężenia przeplywu powietrza do spalania- panel energetyczny pokazujący zużycie gazu i prądu elektrycznego- 5 lat gwarancji na cały kocioł- kolorowy dotykowy panel sterujący Edytowane 21 Września 2021 przez Konsultant Viessmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts