mmichalekk 21.09.2021 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Witam, Mam piec jak w temacie. Myśle ze nie jest ustawiony jak powinien, proszę Was i rady i pomoc. Jest podłogówka. Grzejniki normalne bez żadnych pokręteł na temperaturę. Z tego co wiem, Pid jest wyłączony, nie wiem może lepiej z nim? Od czego on jest? Temperatura zadana CO 60’Temperatura zadana CWU 50’Czas podawania 4 sekundyPrzerwa podawania 30 sekundAlarm temperatury 3h : 00minSiła nadmuchu 26 biegTryb pracy pomp: równoległyPraca podtrzymywania 1 sekundaPrzerwa podtrzymywania 5 minut 0 sekundWentylator w podtrzymywaniu czas pracy 22 sekundyWentylator w podtrzymywaniu czas przerwy 3 minuty 0 sekundObniżenie pokojówki 10 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmichalekk 23.09.2021 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Ktoś może się wypowiedzieć? Histeryza Co i CWU na 10 ustawione. Temp. Zadań co 65 i CWU 55 Pracuje na pompach równoległych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 24.09.2021 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Zawsze mnie zastanawia po co ludzie używają archaicznego dwustanu skoro mają PID , w pid samo się ustala czas podawania-przerwy w podawaniu oraz moc nadmuchu więc dajże temu pidowi się wykazać , mnie by do głowy nie przyszło aby jechać na dwustanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmichalekk 27.09.2021 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Jak dam z PID przesypuje mi się pelet, wiec wole dwustan. Nie wiem czemu tak się dzieje ze pelet się przesypuje. Dlatego chciałbym powrócić z kimś ustawienia, może ktoś może doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmichalekk 26.11.2021 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Witam Ponownie, Miałem wizytę serwisanta, naprawił ruszt, naprawił wentylator, który nie chciał czasem rozpalać na PID. Teraz już wszystko śmiga na PID.Zamontował mi termostat pokojowy comfort wt-02 bezprzewodowy, który obniżył dość znacząco moje spalanie peletem.Termostat ustawiony mam w najzimniejszym pokoju na 22' - jak pójdzie sygnał do pieca to wyłącza pompę, a nie kocioł ponieważ na moim sterowniku TECH ST450 z PID nie mógł wyłączyć kotła, a tylko działa, że wyłącza pompę. Nie wiem za bardzo jaka różnica jest między tym, a tym ale po prostu nie dało się tak ustawić. Ważne, że spalanie jest dużo mniejsze. Można jakoś ograniczyć jeszcze spalanie peletu?Moje ustawienia Piec sas slim 14kw st-450 z Pid Menu serwis->Ustawienie Pelet->pracaMin praca - 1sMaks praca pod - 3sMin przerwa pod - 17sMaks przerwa pod - 40sMin. went. roboczy - 25Maks. wnet. roboczy - 30Min obroty - 600Maks obroty - 1600 Menu serwis->Ustawienie Pelet->RozpalanieCzas podsypu - 35sPróg rozpalania - 70'Temp. wzrostu wył. grzałki - 10'Czas opóźnienia - 3 minuty 0sCzas podawania - 2sPrzerwa podawania - 20sObroty wentylatora - 25Zabezpieczenie grzałki - 20 minut 0s Menu serwis->Ustawienie Pelet->WygaszaniePróg wygaszania - 50'Czas wygaszania - 430'Obroty wentylatora - 50Zabezpieczenie rusztu - 25s Jakieś rady? Porady? Dom 125m2 - podłogówka na dole, na górze tylko w łazience plus grzejniki w pokojachDom ocieplony 15stką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts