maciej80rsl 21.09.2021 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 (edytowane) Dzień dobry, Próbuję ugryźć temat położenia mozaiki w brodziku. Spadek od płytek do odpływu jest zachowany. Nurtuje mnie pytanie... w jaki sposób, najlepszy Waszym zdaniem, byłoby położyć mozaikę na przygotowanym podłożu. Chodzi mi o zachowanie spadu przy układaniu mozaiki i estetyce wykończenia. Pomyślałem, że najlepiej byłoby "urobić" gęstego kleju i układać na nim mozaikę dociskając kawałkiem płyty g-k lub deski zgodnie ze spadem. Niemniej obawiam się, że mozaika będzie nierówno się zatapiała w kleju. Drugą opcją, o której myślałem, jest wyrównanie cienką warstwą kleju zgodnie ze spadkiem zachowując dystans o grubości mozaiki (5mm) oraz kleju (grzebień) 3mm. Obawiam się, że tolerancja jest zbyt mała i nie zachowam odpowiedniego spadku na całej długości spadu. Czy ktoś może doradzić w tej kwestii, może istnieje jakiś lepszy sposób? Przesyłam zdjęcia poglądowe (surowa podłoga oraz to co chciałbym osiągnąć) Edytowane 21 Września 2021 przez maciej80rsl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts