Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 5 weeks później...

Szukam podobnego rozwiązania. Ale tego projektu bym nie kupił bo:

* dużo załamań - duży koszt. Podraża zarówno tycznie jak samą budowę.

* ponieważ bryła jest skomplikowana trudno wydzielić częśc mieszkalną - zamieszkać a wykańczać pozostałą powoli.

* mały wiatrołap z małą szafą - będzie ciasno przy wychodzeniu

++:

* jeśli nie zwracać uwagi na powyższe, pomieszczenia są ciekawie rozłożone zarówno na parterze jak i na poddaszu

• 4 years później...

Witam,

Czy znacie projekt "Krzysztof" z pracowni Zbigniewa Buchnera? Projekt ten jest już dosyć stary - 2002 rok (a może jeszcze starszy). Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na jego temat. Może ktoś budował taki domek i może się podzielić swoimi uwagami? Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.

Wklejam linki do projektu Krzysztof

http://img36.imageshack.us/i/hlg02krzysztof.pdf/

http://img36.imageshack.us/i/hlg02krzysztofpoddasze2.pdf/

Domek spełnia wszystkie moje oczekiwania co do rozmieszczenia pomieszczeń ale jest trochę za duży (158 metrów pow. użytkowej) i ma niezbyt ustawny salon. Jedyną zmianą o jakiej myślę jest wejście do kuchni z wiatrołapu (likwidacja spiżarki), dzięki temu byłoby miejsce na szafę - garderobę.

Proszę o opinie o tym projekcie bardziej doświadczonych forumowiczów. Jak rozmieścić sprzęty w salonie? Czy taki metraż kuchni to nie przesada?

• 4 weeks później...
  • 1 month później...