Yacoll661 21.09.2021 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Cześć. Mam problem ze sterownikiem pompy S-01.Jak się włączy na ustawionej temp pracuje normalnie ale gdy piec się wychłodzi to niestety sterownik nie rozłączy pompy i ona nadal pracuje, trzeba wyłączyć przyciskiem i włączyć od nowa. Nie raz jest tak,że sama się włącza jak w piecu się nie pali. Zaczęło się to po wymianie pieca, przy starym czujnik temp był przyczepiony do rury przy piecu a w nowym jest miejsce gdzie się czujnik wtyka w piec i od momentu gdy się go tam włożyło tak sterownik zaczął świrować. Wyciągałem czujnik temp z pieca i montowałem przy rurze ale już się nic nie zmienia. Czy jest tam jakiś przekaźnik w środku w sterowniku czy ta blaszka termo i się to wymienia czy zakupić nowy od razu? Może ktoś coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts