rubin23 09.12.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Czy ubezpieczaliście budowę swojego domu do czasu zamieszkania w nim ? czy wogóle jest to możliwe i jeśli tak to w jakim zakresie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 09.12.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 przy kredycie nawet jest to obowiązkowe ... i niestety drogie Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 09.12.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Tak, jest to możliwe.W ubezpieczenie wchodzi;pożar, wichury, upadki statków powietrznych itd.Nie obejmuje kradzieży. Przywiozlem na budowę panią ajent i oszacowaliśmy jaką budowa ma wartość i od tej kwoty wyznacza się wysokość składki rocznej.Jeżeli dobrze pamiętam to chyba 0,24%. Podczas ostatnich huraganów zrzuciło mi 30 dachówek i musiałem czekać aż łaskawie ktoś przyjedzie z PZU i oszacuje szkody, czekalem tydzień i przez ten tydzień nie mogłem dachu naprawiać, mogłem oczywiście zabezpieczyć np folią.Dopiero jak napyskowałem to przyjechał pan Kiedy dostanę odszkodowanie i ile pan mie wiedziałTak czy siak po zamieszkaniu raczej zrezygnuje z ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.12.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Chciałem ubezpieczyć od kradzieży - efekt chyba się domyślacie. Na etapie surowego częściowo otwartego co ma się spalić? Chyba, że ktoś bęzyną poleje. No może więźba, ale wejście na górę zamknięte, a prądu niet. Może faktycznie od wiatru, ale te które u nas wieją nie powinny zrobić szkody. Więc po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 09.12.2004 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Dom w budowie od nw i od kradzieży ubezpiecza Hestia. Ja takie ubezpieczenie miałam (ok. 300zł/rok). Całe szczęście, bo po włamaniu dostałam zwrot za uszkodzone okno wraz ze wstawieniem nowego. Teraz mam ubezpieczony u nich dom. Po zgłoszeniu szkody już na drugi dzień przyjechał pan z Hestii, a w ciągu 2 tygodni dostałam kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.12.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Nie znalazłem nikogo kto by mi ubezpieczył od kradzieży. W Hesti też byłem. Jeśli już ktoś chciał to miały być okna, drzwi i alarm, albo stróż. Mnie interesowało poddasze, bo mam założone okna. Na górę żadnych schodów. Jedno wejście zawalone belkami a na nich pustaki, na drugie klapa (solidna i sztaby). Ale i tak nikt nie chciał ubezpieczyć - nawet za 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 10.12.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Sprawdź w CompensieMi ubezpieczyli S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 10.12.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Witam, mogę potwierdzić, że w Compensie ubezpieczają od karadzieży z włamaniem. I nie jest to informacja z ulotki reklamowwej, ale z szczegółowego regulaminu. Jednak budowa musi być zamknięta, bowiem warunkiem odszkodowania są widoczne znaki włamania na budowę. Jeżeli nie ma drzwi to chyba nie ma co liczyć na odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.12.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Ja ubezpieczałam budowę od kradzieży w Compensie. Warunek jest u nich jeden czyli wszystko co jest zainstalowane obejmuje ubezpieczenie a za to leży luzem nie odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 10.12.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Zgadzam się z przedmówcami,ubezpieczenie domu kosztuje naprawdę niewiele, od kradzieży tylko rzeczy zamocowane na stałe i musi być stan surowy zamknięty. ja w Warcie zapłaciłam 240 za rok (teraz muszę od kradzieży) warto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 10.12.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Gdy ubezpieczałem dom w związku z kredytem, agent Allianz'u proponował mi opcję z ubezpieczeniem od kradzieży (była to opcja MAKSIMUM). Dom musiał mieć zamknięte otwory lub dozór całodobowy na miejscu lub alarm ale bez monitoringu. Kosztów nie pamiętam bo się nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 10.12.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 ja ubezpieczalem dom w hestii ... to co bylo wymagane przy kredycie ( ogien, zaqlanie, upadek statku powietrznego i takie tam ) i dodatkowo od kradziezy z wlamaniem ( ale wtedy musi byc budowa zamknieta - czyli wszystkie okna i drzwi ) i nie wychodzi to tak drogo. Jedyny blad zrobilem taki ze wzialem na to jedna wspolna polise ... jezeli teraz zdarzyloby sie jakies wlamanie to bank musi udzielic zgody na wyplate odszkodowania takze z tej czesci polisy ( a nie musial by ) - przedluza to sprawe ... no ale odpukac - nic sie takiego na razie nie zdarzylo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 10.12.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Oczywiście ubezpieczałam dom zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 10.12.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Jeżeli ubezpieczcie dom w związku z kredytem, to można poprosić ubezpieczyciela, aby cesja polisy na rzecz bank miała tylko miejsce w przypadku zdarzeń losowych. Natomiast kradzież z włamaniem lub dewastacja nie powodują cesji.Agent może zrobić taką adnotację na polisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kortezjan 10.12.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Ja ubezpieczałam budowę od kradzieży w Compensie. Warunek jest u nich jeden czyli wszystko co jest zainstalowane obejmuje ubezpieczenie a za to leży luzem nie odpowiadają. cześć jeśli to ubezpieczenie "dom w budowie" to nie jest tak jak piszesz wykupiłem to ubezpieczenie w 2003 roku zamontowałem okna dachowe na dole jednak nie było drzwi z zamkiem firma odmówiła wypłaty odszkodowania więc oprócz zamontowane powinno być zabezpieczone cześć uważnie cztajcie umowę kradzież z włamaniem to zupełnie coś innego niż kradzież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dongato 10.12.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Czy ubezpieczaliście budowę swojego domu do czasu zamieszkania w nim ? czy wogóle jest to możliwe i jeśli tak to w jakim zakresie ? Ubezpieczyłem w hestii na czas budowy od wszystkiego za jakieś 500 zeta rok i śpie spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 10.12.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Ja mam dom częściowo zamknięty tzn okna i bramy garazowe tak - ale drzwi zewn nadal tymczasowe (deski) na kłódki. To na początku eliminowało możliwośc ubezp. od kradzieży (wymagane drzwi z atestem) Udało mi sie to ubezpieczyc od kradzieży w Generalli - było napisane pismo z opisem tego stanu i tow. ubezp. podpisało polisę z aneksem do owu, że się zgadzaja na drzwi tymczasowe. Ale musiałem postawić monitoring - co i tak chciałem zrobić. Mnie to ubezp. wyniosło >800 pln/rok (od "ognia, wody,.." i od kradzieży/dewastacji (w wartości odtworzeniowej)). Z tym spaniem spokojnie (co ktoś zasugerował) - to i tak różnie bywa. Czy wydanie pieniędzy (na ubezp) miało sens okaże się gdy w razie szkody dostaniemy wypłate świadczenia - nie zawsze jest tak prosto jak się nam wydaje. Trzeba znać owu na pamięć i je rozumieć. Ja tak do końca spokojnie jednak nie śpię pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 10.12.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 ubezpieczylem dom w Warcie na okreslona sume oraz od kradziezy, budynek mam zamkniety, ale jak bedzie z ewentualnym odszkodowaniem wole nie sprawdzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 10.12.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Czy ubezpieczaliście budowę swojego domu do czasu zamieszkania w nim ? czy wogóle jest to możliwe i jeśli tak to w jakim zakresie ? ja ubezpieczam w generali, stan surowy zamknięty. w poniedziałek wielka akcja: wstawianie okien, bramy garażowej, drzwi (z desek z kłódką), montowanie świateł na budynku i ubezpieczenie. ok. 600 zł/rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 10.12.2004 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Ja mam stan surowy w Alianzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts