jaromir20 22.09.2021 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Witam.Mój problem z kominkiem jest taki iż czuć z nawiewów dym. Niewiem Komora raczej szczelna W jaki sposób ten dym wraca?? najbardziej czuć przy wygaszaniu. wszystkie wloty i wyloty wtedy otwarte mam na full. Miał ktos podobny problem?? Albo moze jakies filtry dodatkowe do turbiny są?? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.09.2021 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Witam. Mój problem z kominkiem jest taki iż czuć z nawiewów dym. Niewiem Komora raczej szczelna W jaki sposób ten dym wraca?? najbardziej czuć przy wygaszaniu. wszystkie wloty i wyloty wtedy otwarte mam na full. Miał ktos podobny problem?? Albo moze jakies filtry dodatkowe do turbiny są?? Dzięki za pomocJak długo masz kominek? Problem był od początku, czy wcześniej było ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromir20 24.09.2021 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Jak długo masz kominek? Problem był od początku, czy wcześniej było ok? Kominek mam drugi sezon ale dopiero teraz pale regularnie W tamtym roku tylko okazjonalnie i jakoś nie zauważyłem tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.09.2021 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2021 Trudno coś pomóc online, bez oględzin kominka. Najczęściej jest to problem w obsłudze. Częste otwieranie drzwi podczas rozpalania - w najgorszym momencie dla urządzenia: zimny wkład, zimny komin. Większość ludzi nawet nie widzi jak dym przesącza się szczeliną miedzy obudową i wkładem do systemu DGP. Można palić bez otwierania drzwi. Zwykle to pomaga, nawet przy źle wykonanych instalacjach:http://blog.kominki-batura.pl/czy-mozna-palic-do-gory-nogami/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromir20 30.09.2021 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Dzięki za pomoc Faktycznie musiałem się nauczyć palić w kominku. Zapalać na pełnym lufcie, podkładać dopiero jak jest żar albo ostry ogień bo zawsze cos dymu się wydostanie. Teraz prawie zawsze udaje mi się już zniwelować zapach dymu. Palenia od góry jeszcze nie próbowałem ale wszystko przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.10.2021 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Pytanie jaki to kominek, jeśli ma nieszczelność na szybie [ brak sznura pomiędzy szyba a drzwiczkami ] to wentylator zaciąga dym gdy kończysz palić . W tym przypadku szczelność wkładu może być kluczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts