meeisster 22.09.2021 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Witam Posiadam Rekuperator firmy Spiroflex. Chciałbym podłączyć do rekuperatora włącznik uaktywniający funkcję okap/kominek (czyli maks nawiew) Wejście na płcie przyłączeniowy jest w instrukcji więc nie ma problemu, ale nie mam pojęcia jaki sygnał tam mam puścić, tzn prąd (przez normalny włącznik jednobiegunowy, czy te 2 kable trzeba tylko zewrzeć ze sobą?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.09.2021 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 W 90% jest to sygnał zamknięcia(połączenia ze sobą) bez napięciowy. W pozostałych przypadkach zwarcie do masy.Wszystko wyjaśnia schemat w instrukcji urządzenia, z reguły wykonuje się połączenie np okapu, OC czy kominka przez styki główne lub pomocnicze bez napięciowe przekaźnika/ stycznika zasilania silnika okapu, odkurzacza, turbiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 30.09.2021 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 W jaki sposób dostarczyć do rekuperatora sygnał włączenia okapu? Nie mam w okapie takiego wyjścia. Okap sterowany elektronicznie - brak zwykłych przełączników. Zastosować na zasilaniu okapu jakiś przekaźnik zależny od prądu? Co będzie najtańsze, najłatwiejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 30.09.2021 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Problem jest inny, funkcja okapu nie działa tak jakbyśmy tego oczekiwali. Bardziej pasuje fuinkcja kominek, a ją włącza się przez modbus... W funkcji okap zwiększa nawiew i wywiew. W kominuku zwiększa nawiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 02.10.2021 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 W jaki sposób dostarczyć do rekuperatora sygnał włączenia okapu? Nie mam w okapie takiego wyjścia. Okap sterowany elektronicznie - brak zwykłych przełączników. Zastosować na zasilaniu okapu jakiś przekaźnik zależny od prądu? Co będzie najtańsze, najłatwiejsze? Z oświetlenia w okapie nie da się wyciągnąć sygnału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts