oskarex 23.09.2021 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Witam. Mam chyba problem. Mieszkanie na parterze 94m.Ogrzewanie tylko podlogowe.Piec junkers carepur midi 24.7 pętli. Brak dodatkowej pompy. Tylko ta w piecu. Słabo mi grzeje podłogówka.Rotametry zainstalowane na powrocie. Nie wiem czemu i czy tak może być.Ostawione na 2.0 przepływ te najdłuższe pętle. Najkrótsze na 1.5 Czy rotametry powinny być na powrocie? Czy może to być powodem słabego grzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 23.09.2021 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Nie ma znaczenia gdzie są rotametry. Jak przepływy są to powodów słabego grzania może być wiele. Źle dobrane rozstawy rurek, zbyt niska temperatura czynnika itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskarex 23.09.2021 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 (edytowane) Temperatura na piecu 39.W pokojach panele do podłogówki.Budynek z 2016 roku. Niestety osoba która robila instalacje podłogowa jest juz niedostępna. Nie wiem czy pompa z pieca daje rade bo przy rozdzielaczu na zasilaniu rurki sa ciepłe a na powrocie zimne pomimo że piec chodzi kilka godzin. Wszystko poodpowietrzane a przynajmniej tak mi się wydaje. Edytowane 23 Września 2021 przez oskarex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 23.09.2021 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 39 stopni zasilania (duużo) i rurki na powrocie są zimne? Te przepływy na rotometrach faktycznie są na tym poziomie, no bo jeśli tak tzn, że pompa pracuje? Albo dom to durszlak albo trzeba poczekać na opinie fachowców. pokaż zdjęcia instalacji i rurek jeśli robiłeś. Jaka wylewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 23.09.2021 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Podłogówka zapowietrzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskarex 23.09.2021 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Fotki rozdzielacza i pieca. Na piecu zadane do podłogówki 39 stopni. Wylewka 5cm. Na niektórych rotametrach zmniejszyłem do 1.2okolo Na mniejszych pętlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskarex 23.09.2021 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Zdjecie rozdzielacza https://images89.fotosik.pl/540/29bdaef4ab012e0bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 23.09.2021 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Witam. Mam chyba problem. Mieszkanie na parterze 94m. Ogrzewanie tylko podlogowe. Piec junkers carepur midi 24. 7 pętli. Brak dodatkowej pompy. Tylko ta w piecu. Słabo mi grzeje podłogówka. Rotametry zainstalowane na powrocie. Nie wiem czemu i czy tak może być. Ostawione na 2.0 przepływ te najdłuższe pętle. Najkrótsze na 1.5 Czy rotametry powinny być na powrocie? Czy może to być powodem słabego grzania? Może to głupie pytanie ale czy masz styropian pod podłogówką? Nie grzejesz komuś piwnicy/garażu przez podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskarex 23.09.2021 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Tak mam styropian i folie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts