anita200 09.12.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Nie wiem co robić... Fachowcy zamiast szlichty gr 6,5 cm (ogrzewanie podłogowe) wylali 5 cm Co ja mam teraz zrobić? Czym podlać brakujące 2 cm? Napiszcie jakie macie pomysły...A może byście zostawili tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.12.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 jesli jest to wylewka z wloknami lub na siatce - zostawilbym te 15 mm braku. Najwyzej gola stopa po kafelkach chodzac bedziesz wyczuwac palcami roznice co iles tam centymetrow - raz cieplej - raz chlodniej Coz to jest wobec odleglosci we wszechswiecie Calkowicie pomijalby blad - wrecz nie ma bledu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.12.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 tylko czy nie będzie dodatkowych progów w drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 09.12.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Też mam wylane 5cm i zrojenie. Nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita200 09.12.2004 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Tak mam zbrojenie włókniną,ale czy to wystarczy aby nie pękała? Greku, mówisz że masz 5 cm i jest ok,a jak długo ją użytkujesz? Czujesz różnice temperatur na podłodze? Nie pęka ? Mój najnowszy "pomysł" to wylanie masy samopoziomującej,nie wiem tylko czy ona "dobrze działa" na ogrzewaniou podłogowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 09.12.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 wylewkę mam dopiero 2 miesiące, nic się z nią na razie nie dzieje, nie pęka i nie czuję różnic temperatur. oczywiście jest zrobiona dylatacja i dodana włóknina oraz dodatek do betonu betokan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita200 10.12.2004 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Greku , a masz kafle na podłodze czy cos innego? Mój pomysł z masą samopoziomującą upadł - koszt wykonania to 25 zł/m2,dodatkowa kwota nie do przeskoczenia dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita200 13.12.2004 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Czy nikt wiecej nie ma "pomysłu" co mam zrobić ze swoją wylewką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 15.12.2004 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 I ja potwierdzam, mam 5 cm i podłogówkę. I kafle. Na razie (2 miesiące) nie pęka. Odpuściłbym sobie, problem możesz mieć tylko w przypadku gdy z jakiegoś powodu gdzieś masz coś już pomierzone "pod" wylewkę 6,5 cm (np. drzwi). U mnie fachowcy z kolei zrobili o 2 cm za dużo )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 15.12.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 ...mój najnowszy "pomysł" to wylanie masy samopoziomującej,nie wiem tylko czy ona "dobrze działa" na ogrzewaniou podłogowym Moim zdaniem to najgorsze rozwiązanie. Beton inaczej pracuje pod wpływem temperatury niż masa - po czasie może odpadać. Poza tym jak juz wielu wspomniało nie masz się co martwić; 4-4,5 cm jastychu ze zbrojeniem i plastyfikatorem to jak najbardziej poprawnie wykonana posadzka. Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita200 18.12.2004 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Mówicie że nie będzie żle... A może dać wiecej kleju ,nadającego się na podłogówkę,znalazłam taki który można układać nawet o grubości 2 cm.To powinnien być już dobry pomysł,co o tym myśłicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 19.12.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Ja bym z tym klejem nie ryzykował, jest takie przysłowie" klej najlepiej trzyma jak go prawie nie ma"Swoją drogą jak mieszkałem w bloku to bywało, że pod kafelka miałem miejscami po 3 cm kleju. Nic nie pekało, ale też nie było podłogówki. Jednak ja bym nie ryzykował. teraz mam podłogówkę, płytki klejone na Mapei pacą zębatą 6mm i jest OK.Pozdr. Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 19.12.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Ja bym z tym klejem nie ryzykował, jest takie przysłowie" klej najlepiej trzyma jak go prawie nie ma" Czy aby nie słyszałeś tego powiedzenia od stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 19.12.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Patos, czepiasz sie detali, tutaj mowa jest o płytkach ale nie drewnianych. Przecież poniżej opisałem jak zrobiłem, chyba że nie doczytałeś do końca. Większość producentów podaje,że warstwa kleju nie może przekraczać 5-7mm. Te 2 cm to jak na mój gust za dużo i tak bym nie zrobił, jednakże nie znam wszystkich producentów klejów i rodzajów tychże - być może takie są.Pozdr. Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts