Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku-skopana wylewka!

Recommended Posts

Tak mam zbrojenie włókniną,ale czy to wystarczy aby nie pękała?

Greku,

mówisz że masz 5 cm i jest ok,a jak długo ją użytkujesz? Czujesz różnice temperatur na podłodze? Nie pęka ?

Mój najnowszy "pomysł" to wylanie masy samopoziomującej,nie wiem tylko czy ona "dobrze działa" na ogrzewaniou podłogowym :roll:

...mój najnowszy "pomysł" to wylanie masy samopoziomującej,nie wiem tylko czy ona "dobrze działa" na ogrzewaniou podłogowym :roll:

Moim zdaniem to najgorsze rozwiązanie. Beton inaczej pracuje pod wpływem temperatury niż masa - po czasie może odpadać. Poza tym jak juz wielu wspomniało nie masz się co martwić; 4-4,5 cm jastychu ze zbrojeniem i plastyfikatorem to jak najbardziej poprawnie wykonana posadzka.

Pozdrwiam

Ja bym z tym klejem nie ryzykował, jest takie przysłowie" klej najlepiej trzyma jak go prawie nie ma"

Swoją drogą jak mieszkałem w bloku to bywało, że pod kafelka miałem miejscami po 3 cm kleju. Nic nie pekało, ale też nie było podłogówki. Jednak ja bym nie ryzykował. teraz mam podłogówkę, płytki klejone na Mapei pacą zębatą 6mm i jest OK.

Pozdr. Wit

Patos, czepiasz sie detali, tutaj mowa jest o płytkach ale nie drewnianych. Przecież poniżej opisałem jak zrobiłem, chyba że nie doczytałeś do końca. Większość producentów podaje,że warstwa kleju nie może przekraczać 5-7mm. Te 2 cm to jak na mój gust za dużo i tak bym nie zrobił, jednakże nie znam wszystkich producentów klejów i rodzajów tychże - być może takie są.

Pozdr. Wit