e_nygma 24.09.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 WitamMam pytanie co wlicza się w zakres przygotowania a co do samego tynkowania.Chodzi mi o to że dostałem wycenę na wykonanie tynków cw miało być grubość 1.5 cm i cena za to czyli cena z robocizna .W tej cenie obsadzanie narożników wklejanie profili i listew przyokiennych .Po wykonaniu tynków cena wzrosła. O doliczyli koszt gipsu do sklejania naroży ,obrzutki .Pytanie czy aby właściwie bo w uzgadnianiu ceny była brana grubość tynku i robocizna ale w umowie w zakres prac jest zależnie od tynku albo gruntowanie albo obrzutka , wklejanie listew i narożników.Czy gips i obrzutka powinna być doliczona do tynku czy do przygotowania,,,? Bo listwy i narożniki są wliczone w robociznę.Chcą mnie naciągnąć na niezasadne koszty,,? Przerzucając swoje koszty na mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 25.09.2021 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2021 Nikt teraz nie tynkuje ? nikt nie wie co wchodzi w koszta przygotowania ścian a co w cenę za grubość tynku ? CO ogłoszenie to piszą że robi się przygotówkę , wklejanie narożników , listew przyokiennych , grunt lub obrzutkę , nikt nie pisze że za grunt czy listwy trzeba ekstra płacić tak jak i za zacieranie na gładko tynku CW .I teraz nie wiem czy nie chcą mnie naciągnąć na kasę doliczając jw pisałem za gips do obsadzania narożników i zużytą obrzutkę . Ktoś dopłacał za ww materiał czy tylko dopłacał za sam tynk jeśli go wyszło grubiej niż w umowie . ps a za tynk który poszedł na ich poprawki bo gdzieś coś nie równo wyszło i skrobali i poprawiali kto płaci ? , mam z półtorej tony odpadów tynkowych co pospadało im przy tynkowaniu maszynowym , później to co zeskrobywali , zatynkowywali dziury które im powypadały np na stropie , no i to co zostawało w maszynie i wężach a tego dużo zostawało bo robili po dwa pomieszczenia i przerwa więc kilka razy maszyna była napełniana i czyszczona. Za to też mam im płacić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 25.09.2021 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2021 Chcą Cię naciągnąć na koszty. Ja płaciłem jedynie za sam tynk,bo sam go kupowałem (gipsowy) i za listwy przyokienne,też sam kupowałem. Ilości wyliczone przez ekipę. Za nic więcej nie płaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts