Grzesiek85 25.09.2021 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2021 Witam, Nie mogłem znaleźć podobnego tematu wiec zapytam. Jestem na etapie przygotowania stropodachu do pokrycia membraną EPDM. Będzie to dach odwrócony czyli strop,paroizolacja, termoizolacja, membrana i żwir.Zastanawiam sie jak poprowadzić spadki. Stropodach jest w kształcie litery L, otoczony attyką. Czy dobrym rozwiązaniem będzie zrobienie dwóch spadków " na zewnątrz" i zakończyć je wpustami. najniższymi miejscami wówczas będą krawędzie stropodachu przy attykach. W projekcie są dwie " koperty" czyli najniższymi punktami są wypusty. Z góry dzieki za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeLkeR 05.11.2021 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Mam taki sam kształt tarasu i podzieliłem go na dwa spadki z dwoma wypustami. Zawsze jak jeden się zapcha, to nadmiar pójdzie drugim. A dach odwrócony to termoizolacja na membranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.11.2021 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 To nie jest dach odwrócony. To dach balastowy. Profesjonalna firma sobie z tym poradzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 07.11.2021 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Po co wyważać otwarte drzwi ? Mam taki dach, jest ich sporo na forum. https://barel-management.pl/artykul/zwirowy-uklad-tradycyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts