sruba014 26.09.2021 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Cześć! Szukałem w googlach i na forum ale nie udało mi się odszukać tematu - może mi podpowiecie drodzy koledzy i koleżanki. Mam stary dom na wiosce. Prund do chałupy idzie ze słupa do skrzynki, która jest na ścianie naszego domu. Teraz dom jest remontowany i czy jest możliwość ażeby zamiast tego przewodu wiszącego nad głową i zakotwiczonego do elewacji wykonać przyłącze ze słupa do skrzynki przed linią ogrodzenia i ze skrzynki do nowej rozdzielnicy? Czy ktoś z Was już się zetkął z takim przypadkiem i jak formalnie można to ogarnąć? Zapewne są potrzebne jakieś warunki, projekt itd? Dobrej niedzieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 26.09.2021 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Lokalny ZE = Zakład Energetyczny jest adresatem tego pytania, nie FM i nie wyszukiwarka. W ZE składasz wniosek o zamianę przyłącza napowietrznego na kablowe i otrzymasz pisemne info co masz zrobić i za ile. Docelowo ZE a właściwie firma współpracująca wykona nowe przyłącze kablowe wraz z ZKP = złącze kablowo-pomiarowe usytuowane w linii ogrodzenia. Od ZKP we własnym zakresie prowadzisz kabel (tzw wlz = wewnętrzna linia zasilająca) do domku. To może sporo potrwać. Takie sprawy załatwia się grubo przed remontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 26.09.2021 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 bardzo ci dziękuję za pomoc. Jutro dzwonię do zakładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts