Jarekvw 27.09.2021 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Witam Forumowiczów Mam problem, moja chińska gruntówka on-off (kupiona jako używka) mam wrażenie że ostatnio gorzej pracuje (wolno grzeje, taktuje), obawiam się że trzeba ja będzie przeserwisować, liczę że wystarczy gaz uzupełnić Będę szukał serwisu na Śląsku, przy czym niepokoi mnie to, że wg nalepki jest czynnik R134a, natomiast np. kompresor jest opisany jako na R407C, możliwe że małe chińskie rączki coś poknociły, ale teraz może być ciężko dojść jaki rzeczywiście gaz jest wpuszczony... Czym może grozić pomieszanie czynników? Ewentualnie gorszą wydajnością czy awarią? Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 11.10.2021 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Rozumiem ,ze Pan Jarek z Pszczyny ? widzę że odpowiedzi się sypią jak z rękawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekvw 12.10.2021 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 No jak widać, nie nadążam czytać odpowiedzi w temacie Chciałem rozpoznać temat, liczyłem na doświadczenia, trudno, będę opierał się na danych z tabliczki i jeśli serwis nie będzie miał możliwości rozpoznania rodzaju gazu- wymiana całego czynnika na R407C... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts