radziula 27.09.2021 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Mam dwa kominy, w każdym po kilka kanałów, a każdy kanał posiada wyczystkę w postaci drzwiczek. Do tej pory miało to uzasadnienie, gdyż był min. piec węglowy. Obecnie tylko 1 kanał jest wykorzystywany przez piec gazowy kondensacyjny (z wkładem typu rura w rurze). Pozostałe kanały pełnią funkcję wentylacji grawitacyjnej, lub są nieczynne, gdyż okazały się niepotrzebne. Czy w takim wypadku potrzebuję jeszcze do czegoś wyczystki, czy mogę zdemontować drzwiczki, a otwory zamurować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.09.2021 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Wyczystka zbędna. Można zamurować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 27.09.2021 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Tak przypuszczałem, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts