Crucialdamisss 27.09.2021 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Witam wszystkich.Robię remont w starym domu, całą instalację wodną zrobiłem na rurkach pexalpex, oczywiście do podejścia prysznicowego jaki i umywalkowego zakupiłem listwy oraz odpowiednie złączki zaprasowywane, natomiast moje pytanie jest takie, na jakiej głębokości umieszczać owe złączki, ściana będzie równana klejonymi płytami gk i potem na to przyjdzie hydroizolacja oraz płytki, rozumiem że będę musiał zastosować przedłużki aby wyjść ze śrubunkiem ponieważ będą za bardzo schowane, oraz czy po zakołkowaniu listwy dziurę uzupełnić samą pianką, czy może czymś to zarzucić np: klejem gipsowym bądź jakąś zaprawą aby to usztywnić? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.09.2021 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Nie powinno chować się złączek w przegrodach a jeżeli już jest taka konieczność to trzeba je odizolować od ściany bo złączki w kontakcie z betonem ulegają korozji.Przecież używając tych rur robisz podejścia praktycznie bez używania złączek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crucialdamisss 28.09.2021 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Może źle się wyraziłem, oczywiście rurki idą w całości nie mają nigdzie łączeń pod betonem chodziło mi dokładnie o te końcowe kształtki. Wczoraj pomierzyłem i po schowaniu na równo rurek w otulinie owa kształtka wystaje tylko 1 cm poza ścianę, jak przyjdzie do tego płyta gk oraz kafelki to będzie schowana koło 2 cm w głąb ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.09.2021 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Kształtka powinna wystawać a nie być schowana i to jeszcze tak głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts