minterm 28.09.2021 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Witam, minął 18-miesięczy termin umowy o przyłączenie do sieci budynku mieszkalnego. Decyzja pozwolenia na budowę dostarczona w terminie. Osobista wizyta w punkcie kończy się otrzymaniem nr telefonu do osoby która ma pomóc jednak telefonu nikt nie odbiera. Posiadam też kontakt do podwykonawcy któremu PGE zleciło przed 7 miesiącami realizację przyłącza. Podwykonawca niekompetentny, niekulturalny. Odległość od słupa do skrzynki tylko 2 metry. Dom jest w pełni wykończony, umeblowany, gotowy do zamieszkania. Jak to ugryźć? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimowyAlkoholik 29.09.2021 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Norma w PGE. Tylko pismo do Urzędu Regulacji Energetyki coś może wskórać. U mnie przyłącze miało być rok temu, w międzyczasie PGE zaproponowało 3 aneksy terminowe. W zeszłym tygodniu minął termin przyłączenia określony w ostatnim aneksie, więc tym razem zamiast pytać kiedy (po znów odpiszą że siła wyższa, pandemia, zamknięte urzędy i masz tu aneks na za pół roku) napisałem bezpośrednio do URE, do wiadomości PGE. Zobaczymy czy coś to da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.09.2021 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Dawno temu też załatwiałem przyłącze w tym zacnym przybytku. Pan z Działu inwestycji miał ode mnie telefon codziennie a co dwa dni byłem u niego w biurze. Miał mnie dość więc ogarnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 06.10.2021 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Witam, minął 18-miesięczy termin umowy o przyłączenie do sieci budynku mieszkalnego. Decyzja pozwolenia na budowę dostarczona w terminie. Osobista wizyta w punkcie kończy się otrzymaniem nr telefonu do osoby która ma pomóc jednak telefonu nikt nie odbiera. Posiadam też kontakt do podwykonawcy któremu PGE zleciło przed 7 miesiącami realizację przyłącza. Podwykonawca niekompetentny, niekulturalny. Odległość od słupa do skrzynki tylko 2 metry. Dom jest w pełni wykończony, umeblowany, gotowy do zamieszkania. Jak to ugryźć? Dziękuję. U mnie Tauron zrobił po 24 miesiącach dopiero (termin był 18msc). Po drodze oczywiście dwa aneksy. Od słupa jakies 3metry. Telefon dzien w dzień do podwykonawcy i tauronu przez kilkanaście tygodni pomógł. Jak nie masz nikogo kto załatwi to tylko może ponóc dzwonienie, pisanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts