Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, minął 18-miesięczy termin umowy o przyłączenie do sieci budynku mieszkalnego. Decyzja pozwolenia na budowę dostarczona w terminie. Osobista wizyta w punkcie kończy się otrzymaniem nr telefonu do osoby która ma pomóc jednak telefonu nikt nie odbiera. Posiadam też kontakt do podwykonawcy któremu PGE zleciło przed 7 miesiącami realizację przyłącza. Podwykonawca niekompetentny, niekulturalny. Odległość od słupa do skrzynki tylko 2 metry. Dom jest w pełni wykończony, umeblowany, gotowy do zamieszkania. Jak to ugryźć? Dziękuję.
https://forum.murator.pl/topic/264789-pge-pruszk%C3%B3w-brak-przy%C5%82%C4%85cza-docelowego-w-terminie/

Norma w PGE. Tylko pismo do Urzędu Regulacji Energetyki coś może wskórać. U mnie przyłącze miało być rok temu, w międzyczasie PGE zaproponowało 3 aneksy terminowe. W zeszłym tygodniu minął termin przyłączenia określony w ostatnim aneksie, więc tym razem zamiast pytać kiedy (po znów odpiszą że siła wyższa, pandemia, zamknięte urzędy i masz tu aneks na za pół roku) napisałem bezpośrednio do URE, do wiadomości PGE. Zobaczymy czy coś to da...
Dawno temu też załatwiałem przyłącze w tym zacnym przybytku. Pan z Działu inwestycji miał ode mnie telefon codziennie a co dwa dni byłem u niego w biurze. Miał mnie dość więc ogarnął. :D
Witam, minął 18-miesięczy termin umowy o przyłączenie do sieci budynku mieszkalnego. Decyzja pozwolenia na budowę dostarczona w terminie. Osobista wizyta w punkcie kończy się otrzymaniem nr telefonu do osoby która ma pomóc jednak telefonu nikt nie odbiera. Posiadam też kontakt do podwykonawcy któremu PGE zleciło przed 7 miesiącami realizację przyłącza. Podwykonawca niekompetentny, niekulturalny. Odległość od słupa do skrzynki tylko 2 metry. Dom jest w pełni wykończony, umeblowany, gotowy do zamieszkania. Jak to ugryźć? Dziękuję.

U mnie Tauron zrobił po 24 miesiącach dopiero (termin był 18msc). Po drodze oczywiście dwa aneksy. Od słupa jakies 3metry.

Telefon dzien w dzień do podwykonawcy i tauronu przez kilkanaście tygodni pomógł.

Jak nie masz nikogo kto załatwi to tylko może ponóc dzwonienie, pisanie.