Ryba007 29.09.2021 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Właśnie wykonałem odprowadzenie wody z rynien do zbiornika podziemnego.Coś się tam powili zaczyna zbierać. Teraz pora na pompę. Macie jakąś sprawdzoną pompę membranową, żeby dało się podłączyć do niej węża i sensownie podlewać.Nie miałem wcześniej takiej pompy więc nurtują mnie poniższe pytania. Co się stanie w sytuacji gdy do pompy zostanie podpięty wąż ogrodowy i zostanie na końcu zdławiony przepływ? Co jeśli wąż będzie miał średnicę 1/2" czyli dość duże opory? Co się stanie w sytuacji gdy wąż zostanie np. załamany i chwilowo nie będzie przepływu? Czy pompa uszkodzi się w takich przypadkach? Znalazłem pompy AUTO, które mają w sobie wyłącznik ciśnieniowy, ale są sporo droższe.Zauważyłem, że nie mają też pływaka czyli zabezpieczenia przed suchobiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryba007 18.10.2021 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2021 A jakie pompy macie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts