Kurzmaster86 29.09.2021 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Witam, czy byłby ktoś z Was w stanie doradzić mi jak to zrobić żeby było dobrze. Mianowicie na płaskim dachu pokrytym papą będzie kładziona styropapa, na to papa termozgrzewalna. W jednym miejscu był zaciek przez co woda dostała się do szlaki. Wyczytałem w jednym z postów, że w takim przypadku warto zamontować kominki wentylacyjne. Czy koniec kominka musi być w warstwie szlaki tzn muszę np otwornicą zrobić otwór w górnej warstwie betonu/szlichty? Dach jest nie wentylowany. Dodam też że nie ma możliwości zdjęcia szlaki gdyż połowa budynku nie należy do mnie. Z góry dzięki jak ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 03.10.2021 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Olej ten kominek. Ja mam cały, wielki i dość skomplikowany jeżeli chodzi o spadki dach płaski. Zanim była wylewka to też padało jak robiona była izolacja. Nie zrobiłem żadnego kominka wentylacyjnego i przez 2 lata nie ma żadnych problemów. Więcej mogłoby być podejrzewam z tym kominkiem wentylacyjnym, gdybym go zrobił. Jedyne co robisz bez sensu, to, ze zostawiasz szlake na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.10.2021 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Trzeba zastosować kominek z taka nakładką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts