toyoryta 30.09.2021 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Witam, posiadam instalacje 31 x 315W + inwerter SMA.Okazalo sie ze mam miejsce na altance na jeszcze jeden panel.Wiem juz ze moge dolozyc panel o mocy 315W - czyli taki jak pozostale. Mam pytanie o przewod, poniewaz altanke z rodzielnica mam polaczona przewodem 5x2.5 (sila) , a tego przewodu nie uzywam ,to czy moge tym przewowdem (ok 30metrow) dopiac ten panel do stringa? czy to musi byc jakis specjalny kabel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.09.2021 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 A te 315W zrobi aż tak ogromną różnicę? Na odcinku 30m będą takie straty w prądzie DC że z tego panela uzyskasz jakieś szczątkowe ilości. Weź se piwko wypij i pooglądaj filmy z kotami będziesz miał lepszą rozrywkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts