Agatta.W 01.10.2021 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2021 Cześć, mam kilka pytań: czym się sugerować podczas wyboru oferty?o co pytać podczas rozmowy? jak zweryfikować, czy wykonawca się nada? co ustalić? na co zwracać uwagę? Dom jest nowy, ma 125m2. Dach jest dwuspadowy (brak drzew, innych budynków itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjago 02.10.2021 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Jedna rada z mojego doświadczenia: koniecznie trzeba zadbać żeby umowa gwarantowała serwis poinstalacyjny w formie wizyt na miejscu w celu sprawdzenia czy instalacja działa poprawnie. Powiedzmy jedna wizyta po 3 miesiącach od uruchomienia, druga po 6 i trzecia po 12. Ja o to nie zadbałem i na moje zgłoszenie problemu instalator zaproponował wysłanie mi instrukcji obsługi falownika (łatwo dostępnej w Internecie) albo 300 zł za przyjazd. W rezultacie instalacja nie działała przez 3 tygodnie w środku lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.10.2021 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Piszesz bzdury.Umowa serwisowa powinna obejmować serwis na zgłoszenie i szybką reakcję firmy.Terminy które podałeś - 3, 6 i 12 miesięcy, nie mają nic wspólnego z ewentualną awarią instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 02.10.2021 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Piszesz bzdury. Mało powiedziane przez 6 lat nikt do mnie na serwis nie przyjechał, a instalacja działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatta.W 04.10.2021 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Jedna rada z mojego doświadczenia: koniecznie trzeba zadbać żeby umowa gwarantowała serwis poinstalacyjny w formie wizyt na miejscu w celu sprawdzenia czy instalacja działa poprawnie. Powiedzmy jedna wizyta po 3 miesiącach od uruchomienia, druga po 6 i trzecia po 12. Ja o to nie zadbałem i na moje zgłoszenie problemu instalator zaproponował wysłanie mi instrukcji obsługi falownika (łatwo dostępnej w Internecie) albo 300 zł za przyjazd. W rezultacie instalacja nie działała przez 3 tygodnie w środku lata. Szok. No tak, wziąć kasę jest łatwo, potem można pożegnać się z pomocą ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilp91 04.10.2021 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Najważniejszy jest dobry audyt, odpowiednia cena instalacji (nie warto za bardzo oszczędzać, jeśli po kilku latach nie chce się płącić za naprawę), uprawnienia firmy montującej, doświadczenie, wykonane realizacje... Najlepiej warto spotkać się z daną firmą i zobacyzć wszystko na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts