Podziak 03.10.2021 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Podpowiedzcie z jakiego powodu mogą się robić bąble na suficie podczas tynkowania tynkiem gipsowym knaufa? Bąble są w środku puste i po naciśnięciu zostaje dziura. Czy po wyschnięciu znikną? Czy zostaje już tylko szlifowanie i gipsowanie ubytków? Czy po dwóch dniach od tynkowania da się to jakoś naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.10.2021 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Zbyt duże obrotu przy mieszaniu tynku i z tego powodu się zbytnio napowietrza tynk. Niestety, po wyschnięciu nie znikną a szkoda bo nie musialbys już kłaść gładzi. Dobrze położony tynk MP75 nie wymaga żadnych dodatkowych zabiegów, jest gładki jak pupa niemowlęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 03.10.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Zbyt duże obrotu przy mieszaniu tynku i z tego powodu się zbytnio napowietrza tynk. Niestety, po wyschnięciu nie znikną a szkoda bo nie musialbys już kłaść gładzi. Dobrze położony tynk MP75 nie wymaga żadnych dodatkowych zabiegów, jest gładki jak pupa niemowlęcia. Ja tak właśnie mam, z tym że tynkarze na prawdę mocno się z tym bawili. Sugerowali żeby przed malowaniem wypożyczyć żyrafę, papier 200 albo 250 i trochę przeszlifować . Mieli rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 03.10.2021 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Tynk tylko CW. Reszta niestety to syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.10.2021 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Za dużo wody lub za grubo na raz albo jedno z drugim. Nie zdarzyło mi się szlifować tynku żyrafą, więc nie wiem jaki będzie efekt. Położenie gładzi wydaje się w tym przypadku najsensowniejsze,no chyba że ktoś potrafi nanieść cienko MP i go wygładzić,choć wątpię skoro już raz spierniczył robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts