bartolomeooo 03.10.2021 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Wiem, temat wałkowany, czytałem różne posty... Wydaje mi się, że ściany parteru zostały wymurowane o jeden bloczek za mało - jak liczę to na czysto wyjdzie 240 cm wysokości sufitu - trochę słabo. czy nie lepiej zrobić chudziak (raczej beton konstrukcyjne) w zagłębieniu - 15 cm poniżej ostatniego bloczka betonowego, wywinąć 2 x folię, na to 15 cm styropianu - wtedy będzie na równo z ostatnim bloczkiem - na to folia już poziomo, 5 cm płyty pur albo styropianu no i podłogówka? Chudziak i tak byłby powyżej poziomu gruntu. W garażu przydomowym chudziak niżej niż w domu. Problemem jest tylko kawałek ściany fundamentowej w środku domu - przejście z salonu... na nim byłoby tylko te 5 cm styropianu a może skuć ten jeden bloczek betonowy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.10.2021 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 255 cm dupy nie urywa , nie możesz domurować jednego bloczka do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolomeooo 04.10.2021 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Nie za bardzo, jutro będzie skończone układanie blachy na dachu Już myślę, czy nawet nie zagłębić jeszcze głębiej całej posadzki, tak, żeby od górnej warstwy styropianu (przed ogrzewaniem podłogowym) do ostatniego bloczka zostało jakieś 3 cm - zrobię dylatacje ostatniej wylewki styropianem no i wylewka... Wtedy na czysto wyjdzie nawet 260 cm.. (czyli papa pomiędzy bloczkiem a pustakiem będzie po środku ostatniej wylewki anhydrytowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 05.10.2021 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Naprawiaj z OC kierownika budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 06.10.2021 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Naprawiaj z OC kierownika budowy... jak? Burzyć strop, wieniec, domurować jedną warstwę i od nowa? Chyba sobie jaja robisz... Obniżyć chudziak o bloczek albo dwa (żeby tylko chudziak był powyżej poziomu gruntu). Jak chcesz to można jeszcze dorobić papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts