Heath 10.12.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Mam działkę w pobliżu ruchliwej drogi. Jaki jest najbardziej dźwiękoszczelny materiał na ściany? Będę wdzięczny za inne rady związane z tym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 16.12.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Hałas najlepiej tłumią materiały o dużej masie,dlatego ze znanych mi technologii będą to silikaty.Nie zapomnij także o dobrych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 17.12.2004 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Tak, wiem ale nie jestem przekonany do silikatów. Różnice pomiędzy samymi materiałami są niewielkie, cały "myk" polega chyba na zastosowaniu wełny jako izolacji. Tak więc chyba najlepsze wyjście to ściana dwuwarstwowa + odpowiednie okna i jakiś żywopłot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts