Gik 10/04/21 06:12 AM Zgłoś naruszenie Share Posted October 4, 2021 Witam serdecznie.Urodził mi się pomysł aby zautomatyzować automatyczny robota sprzątającego i podłączyć jego stację dokującą do instalacji centralnego odkurzacza. coś takiego:https://mateomarket.pl/borysowski-robot-sprzatajacy-odkurzacz-robo-z-zestawem-instalacyjnym-ktr800a,id134361.html Problem w tym, że mam irobot j7, może ktoś coś gdzieś widział lub tez przechodził taki pomysł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregos11 10/04/21 10:39 AM Zgłoś naruszenie Share Posted October 4, 2021 Chciałem tak zrobić, korzystając z arduino. Czujnik zbliżeniowy, otwiera się zasuwa, odkurzacz włącza i ssie przez kilka sekund, a potem off. Koniec końców, nie chciało mi się dodatkowo ryć już w gotowej posadzce, więc odpuściłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gik 10/04/21 03:29 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted October 4, 2021 Obsługę centralnego odkurzacza da się ogarnąć, tylko stacja dokująca powinna mieć odpowiednie otwory. No nic... może kiedyś takie wymyślą. Moja instalacja jest przygotowana na taką możliwość Nawet producenci robotów uważają, że tylko ich rozwiązanie jest słuszne i nie uwzględniają kooperacji? Tak jak na forum albo robot sprzątający albo centralny... przecież to się nie wyklucza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owczar 10/14/21 09:24 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 14, 2021 Nie wiem czy te kombinacje mają w ogóle sens. Przy okazji opróżniania warto od razu wyciąć włosy że szczotki. U mnie odkurzacz na dole jeździ co tydzień, a oprozniam pojemnik raz na 2 tygodnie. Swego czasu miałem ustawioną opcję, że robot raz w tygodniu podjeżdża pod kosz w kuchni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregos11 10/16/21 04:51 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 16, 2021 U mnie jeżdżą codziennie jak nie ma mnie w domu (w sumie to jednak nie codziennie ) Opróżniam raz na 3-4 dni. Są dopełnieniem OC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gik 10/17/21 06:53 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted October 17, 2021 Panowie, nie znacie się. Poziom lenistwa - maksymalny. Ale fakt, nawet automatycznemu odkurzaczowi trzeba poświecić czasem uwagi. Ale pomysł jak będzie możliwy do zrealizowania to go zrealizuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz_Walo 02/02/22 06:16 AM Zgłoś naruszenie Share Posted February 2, 2022 Witam serdecznie. Urodził mi się pomysł aby zautomatyzować automatyczny robota sprzątającego i podłączyć jego stację dokującą do instalacji centralnego odkurzacza. coś takiego: https://mateomarket.pl/borysowski-robot-sprzatajacy-odkurzacz-robo-z-zestawem-instalacyjnym-ktr800a,id134361.html Problem w tym, że mam irobot j7, może ktoś coś gdzieś widział lub tez przechodził taki pomysł? Polecam takie rozwiązanie Vactronic S7 z podłaczeniem nie ma problemu i mozna korzystać z każdego gniazda w domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts