dirk01 12.10.2021 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 A jakie masz ustawienia nawiewu i wywiewu procentowo w dzień i w nocy? I jaka zadana temperatura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzabelFTN 29.10.2021 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Kolego włącz tą swoją rekuperację tak jak masz włączoną zawsze. Weź drabine i kawałek chusteczki/ręcznika papierowego, wejdź do łazienki zamknij drzwi i przyłóż papier do wywiewu. Tak sprawdzisz na szybko czy w ogóle ciągnie. Sprawdź także przy otwartych drzwiach i daj znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dirk01 08.11.2021 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2021 Dzięki, to była pierwsza rzecz jaką zrobiłem od razu. Ciąg jest, papier się trzyma przy anemostacie zarówno przy drzwiach otwartych jak i zamkniętych. Trochę zwiększyłem moc rekuperatora w dzień , a zwłaszcza wieczorem w trakcie korzystania z łazienki , bo chyba jednak była za mała i obserwuję sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzabelFTN 19.11.2021 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2021 A gdzie masz w ogóle wyciągi jeszcze?Ja mam we wiatrołapie, pom. gosp., łazience i kuchni. Największy przepływ powietrza mam ustawiony właśnie w łazience, nieco mniejszy w kuchni, a we wiatrołapie i pom. gosp. niewielki.Do tego służą anemostaty.Sprawdź też szczelność okna w łazience.Nowoczesne okna mają regulację szczelności. W domu z rekuperacją najlepiej uszczelnić je całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dirk01 30.11.2021 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Wyciągi oprócz łazienki mam też na korytarzu i w garderobie. Przeplyw powietrza w łazience oczywiscie najwiekszy. Okna są szczelne bo jak inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzabelFTN 17.12.2021 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 I jak z tą pleśnią?Udało się ją wyeliminować?Podobno pleśń która nie jest całkowicie wyeliminowana będzie nawracać nawet przy niewielkiej wilgoci.Znajomy polecił mi, że można spróbować porządnie wyozonować pomieszczenie.Ozonator eliminuje pleśnie, grzyby i bakterie.Ja ozonatorem wybijam owady na poddaszu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts