buleczka_77 27.08.2002 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Jak u Was jest to rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 27.08.2002 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Witam. Ja będe robił w styropianie, pod wylewką.Podobnie c.o.Wszystko rozdzielaczowe. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziki123 27.08.2002 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 ja wszystkie instalacje dawałem w piasku pod chydziakiem, nie trzeba wycinać styropianu pod rurki, ale trzeba dać lepszą izolację rurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 27.08.2002 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 W styropianie cały wod-kan. Ogrzewanie może być na styropianie ale rurki wtedy w peszlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.08.2002 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 W celu ograniczenia strat ciepła z rury ciepłej wody i cyrkulacji oraz rozprowadzenia centralnego ogrzewania do grzejników powinno sie rury układać na warstwie styropianu ok. 6cm. w płaszczyźnie warstwy styropianu 4cm (łącznie styropian 10cm). Rury te powinny być izolowane czyli ułożone w koszulkach piankowych, a nie w peszlu, jeżeli na jastrychu będzie ułożony parkiet. W przypadku podłogi ceramicznej wystarczy umieszczenie rur w peszlu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 27.08.2002 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Pisząc "w peszlu" myślałem o takim izolacyjnym peszlu czyli OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 28.08.2002 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Ja zrobię tak:na izolacji przeciwwilgociowej 5 cm styropianu, potem 3cm i w nim instalacje wodne - bez ocieplenia i znowu 5 cm styropianu. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts