KierownikTymon 08.10.2021 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Witam,Parę dni temu przyszli tynkarze i zaczęli przygotowywać ściany pod nałożenie tynku zewnętrznego na murku ogrodzeniowym, użyli podkładu Tynkolit t330, ładnie wyszło z daleka wygląda jak tynk (kolor biały), lecz mam jedną obawę bo tynk ma być na 90% silikonowy albo silikonowo-silikatowy, a na opakowaniu przypadkiem znalazłem że podkład jest pod tynki akrylowe, mozaikowe i mineralne, nie mam jak się skontaktować z tynkarzem bo nie odbiera telefonu, zostałem oszukany? Co ewentualnie mogę poradzić na tak już przygotowane ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.10.2021 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 No niestety, powinni zastosować Tynkolit so332(inny skład żywic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.10.2021 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Powinni ale czy oni wiedzieli jaki ma być użyty tynk docelowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KierownikTymon 08.10.2021 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Wiedzieli od początku co będą kłaść, jak nic z tego nie wyjdzie to będą musiał sam otynkować murek, czy mogę położyć tynk silikonowy na ten podkład czy może kupić odpowiedni i jeszcze raz zagruntować? Albo położyć tynk akrylowy i pomalować farbą silikonową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KierownikTymon 08.10.2021 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Wiedzieli od początku co będą kłaść, jak nic z tego nie wyjdzie to będą musiał sam otynkować murek, czy mogę położyć tynk silikonowy na ten podkład czy może kupić odpowiedni i jeszcze raz zagruntować? Poprzedni wpis nieaktualny!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KierownikTymon 08.10.2021 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Porównałem podkłady Tynkolit t330 pod tynki mineralne, akrylowe i mozaikowe i so332 pod tynki silikonowe, mają ten sam skład czyli teoretycznie nic się nie stało, zobaczymy co powie przedstawiciel firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 09.10.2021 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 Teoretycznie może nie a praktycznie? W końcu są to dwa produkty o różnych nazwach, gdyby były takie same nie było by dwóch produktów tylko jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts