Lichy92 10.10.2021 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Witam. Mam piec z 2005 roku na ekogroszek z podajnikiem tłokowym - Zgoda Wieprz 25kW, kocioł Iskra. Sterownik TECH ST-74. Zacznę od tego, że dopiero co wprowadziłem się do tego domu. Stare budownictwo, grube mury. W lato dom został ocieplony styropianem 10. Powierzchnia do ogrzewania to ok. 120 m2. Suma całkowita powierzchni z piwnicą i strychem ok. 200 m2. Z tego co wiem to piec w zimę zawsze leci na ustawieniach fabrycznych i wydaje mi się, że nie jest to najlepsze rozwiązanie. Temp. zadana - 47, 48 stopni, piec jednak zawsze ma parę stopni więcejCzas pracy pod. - 2minCzas przerwy pod. - 30sekPompa CO - 35 stopniHistereza - 1 stopieńSzybk. nadmuchu - 6(max)Czas pracy przep. - 1minCzas przerwy przep. - 10 minOpoz. wyl. nadm. - 5sekOpoz. zal. podaj. - 5sek Właścicielka domu mówi, że rocznie ok. 6 ton ekogroszku z tym, że sezon letni palenie tylko na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts