Pw3ł 10.10.2021 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Witam, mam pytanie o instalację gazową w sumie o projekt. W obecnym domu, mieszkają dwie rodziny (parter, piętro, poddasze użytkowe). Budynek jest na razie ogrzewany kotłem na ekogroszek (bojler w przyszłości). Na każdym piętrze jest licznik gazu (albo licznik i podlicznik) i piec gazowy Junkers do podrzewania wody użytkowej, rozliczamy się osobno. Chcemy wymienić gaz ze względu na: - wiek instalacji (wymina rurek od gazu i wody)- przeniesienie liczników na zewnątrz budynku- w przyszłości ogrzewać dom gazem i cwu- zostawić Junkersy w razie W. I teraz pytanie, ponieważ projektant powiedział, że jeśli chcemy nadal się osobno rozliczać, to trzeba wykonać dwie osobne instalacje, zamontować dwa osobne piece dwufunkcyjne i dwa liczniki na zewnątrz. Czy nie da się tego jakoś inaczej wykonać, aby był jeden piec, jedna instalacja, a osobno się rozliczać? Podrzućcie swoje pomysły, sugestie bo jestem w tym zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts