lukasz_p 09.01.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 witam, a może któryś z "wisienkowiczów" pokusiłby sie o dziennik budowy? ktos napisał, że stan surowy kosztował go ok. 300 tys??? Ja buduję "wisienkę" bez garazu może dlatego jest znacznie taniej... w każdym razie na sso wydałem jakieś 130, 140 tys. (dokładnie nie liczę) i to w takim "średnim" standardzie: ściany- pustak MAX 220 Wienerberger, fundament w systemowych szalunkach, na zbrojonej ławie, dysperbit+izohanWL+XPS Autrotherm, dach - pełne deskowanie, papa VEDATECT 200, dachówka Creaton ratio neuv angoba, działówki z Pórobetonu, wentylacja grawitacyjna... tak więc nie wiem skąd Wasze ceny.... p.s. naczółki nadają projektowi niepowtarzalny urok, ich usunięcie spowoduje powstanie zwykłej "stodółki", jakich w biurach projektów tysiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 14.02.2009 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 HejFajnie, że budujesz już dom pod wiśnią. Może podzielisz się jakimiś doświedczeniami, refleksjami. Jesteś na etapie dalszym niz ja. U mnie narazie są tylko fundamenty a reszte zaczne jak tylko warunki pozwolą (mam nadzieje, że lada dzień). Ciekawi mnie czy masz jakąś koncepcje urządzenia salonu (może jakieś szkice...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts