Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam,

a może któryś z "wisienkowiczów" pokusiłby sie o dziennik budowy?

ktos napisał, że stan surowy kosztował go ok. 300 tys??? Ja buduję "wisienkę" bez garazu może dlatego jest znacznie taniej... w każdym razie na sso wydałem jakieś 130, 140 tys. (dokładnie nie liczę) i to w takim "średnim" standardzie: ściany- pustak MAX 220 Wienerberger, fundament w systemowych szalunkach, na zbrojonej ławie, dysperbit+izohanWL+XPS Autrotherm, dach - pełne deskowanie, papa VEDATECT 200, dachówka Creaton ratio neuv angoba, działówki z Pórobetonu, wentylacja grawitacyjna...

tak więc nie wiem skąd Wasze ceny....

p.s. naczółki nadają projektowi niepowtarzalny urok, ich usunięcie spowoduje powstanie zwykłej "stodółki", jakich w biurach projektów tysiące...

https://forum.murator.pl/topic/26503-dom-pod-wi%C5%9Bni%C4%85/page/2/#findComment-2933166

• 1 month później...

Hej

Fajnie, że budujesz już dom pod wiśnią. Może podzielisz się jakimiś doświedczeniami, refleksjami. Jesteś na etapie dalszym niz ja. U mnie narazie są tylko fundamenty a reszte zaczne jak tylko warunki pozwolą (mam nadzieje, że lada dzień). Ciekawi mnie czy masz jakąś koncepcje urządzenia salonu (może jakieś szkice...).

https://forum.murator.pl/topic/26503-dom-pod-wi%C5%9Bni%C4%85/page/2/#findComment-3039574