Munder 15.10.2021 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Szukam podpowiedzi co należy (jeśli w ogóle coś..) zmienić, poprawić w moim zestawie kąpielowym. Otóż......posiadam deszczownicę oraz (w komplecie) "słuchawkę" (piszę w cudzysłowie, bo nie lubię tego określenia dla tej części zestawu prysznicowego) ale do rzeczy...Czy to normalne, że po kąpieli gdy zakręcam kurek nadal, jeszcze jakąś minutę kapie z deszczownicy oraz ze "słuchawki"(umocowanej, płasko i pionowo w górę na ścianie) woda..?? Czy tak powinno być..?? Jeśli nie (ja tak uważam) to gdzie leży problem..?? Przepuszcza gdzieś jakaś uszczelka..?? (zestaw jest nowy, używany i montowany kilka miesięcy temu, więc chyba nie..) Zły montaż przez faceta, który to montował..?? Czy jeszcze coś innego..?? Proszę o radę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 16.10.2021 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Moim zdaniem to efekt wyciekania wody z deszczownicy (która jest wyżej) przez słuchawkę (która jest niżej). Może to wynikać z jakości całego zestawu lub nieszczelności na rozdzielaczu/mieszaczu... ale to tylko moje domysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Munder 16.10.2021 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 [...] przez słuchawkę (która jest niżej). [...] lub nieszczelności na rozdzielaczu/mieszaczu... ale to tylko moje domysły. ...ale z deszczownicy też kapie....idąc tym tropem, nie ma już nic nad nią..?? Zawór(kran), który jest niżej, zamknięty, to skąd się bierze ta kapiąca z niej woda..?? Może to wynikać z jakości całego zestawu Hansgrohe, to dobra firma...no chyba, że się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.10.2021 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Z deszczownicy kapie bo spływa ta woda która w głowicy deszczownicy została.Ze słuchawki nie powinno kapać chyba że tez była używana i też spływa.Jeżeli spływa z deszczownicy do słuchawki to jest nieszczelny zawór przełączajacy między deszczownicą a słuchawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Munder 16.10.2021 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Z deszczownicy kapie bo spływa ta woda która w głowicy deszczownicy została. Ze słuchawki nie powinno kapać chyba że tez była używana i też spływa. Jeżeli spływa z deszczownicy do słuchawki to jest nieszczelny zawór przełączajacy między deszczownicą a słuchawką. Dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 17.10.2021 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 Z deszczownicy kapie bo spływa ta woda która w głowicy deszczownicy została. Ze słuchawki nie powinno kapać chyba że tez była używana i też spływa. Jeżeli spływa z deszczownicy do słuchawki to jest nieszczelny zawór przełączajacy między deszczownicą a słuchawką. Dokładnie to miałem na myśli tylko jakoś nie wyszło mi opisanie tego wystarczająco przejrzyście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts