d7d 20.10.2021 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 Udajcie się w odwiedziny do sąsiadów - może u nich też śmierdzi albo oni są źródłem tego smrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustav.pl 20.10.2021 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 Udajcie się w odwiedziny do sąsiadów - może u nich też śmierdzi albo oni są źródłem tego smrodu. Rok temu mąż wykonał wygłuszenie na ścianie w bloku, dzielącej nas i sąsiadów z płyt gumowych zakupionych w jednej z łódzkich firm, które przykleił na ścianę, dodał wełnę i płyty kg. Po kilku miesiącach okazało się ze ścianą śmierdzi gumą więc panele zostały usunięte. I ściana została otwarta do tynku. Mało prawdopodobne jest by i sąsiedzi w tym samym czasie wygłuszali ścianę gumą Jeżeli i u sąsiadów również będzie ten zapach, to kol. Olaban może mieć podwójny problem/koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.10.2021 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 Dziwne w tym zapachu jest że ten zapach zmienia swój zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 20.10.2021 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 W pokoju jest słaba wentylacja. Nie ma kratek. I zdaje sobie sprawę że z tego względu okres wietrzenia będzie trwał dłużej zawsze, ale po dłuższym czasie powinien ustąpić, a zwłaszcza jeśli pomieszczenie jest ogrzewane i wietrzone. Zapach tej roli teraz utrzymuje się już od ponad tygodnia. Z każdym materiałem który nałożymy na wierzch tak się dzieje. Nie pomaga nawet miesiąc czasu. Dlatego zastanawiam się co się może dziać. Bo nawet jeśli zaszły jakieś reakcje, nawet jeśli są jakieś substancje organiczne w cegle, to zawsze borykamy się z zapachem na wierzchniej warstwie. Tym bardziej jest to dla nas niezrozumiała sytuacja. Bo co może powodować że dany materiał nie ulega wywietrzeniu ze swoich lotnych związków organicznych? Nie mamy pojęcia co się dzieje. Użyliśmy wszystkich materiałów które były przeznaczone do użytku wewnętrznego. Nawet jeśli zaszły jakies reakcje to tynk już dawno został skuty. A sama cegła nie wydzielała żadnego chemicznego zapachu. Jest to instensywny zapach zaprawy, resztek tynku. Z racji na mieszkanie w bloku odpada oczyszczanie cegły pod ciśnieniem. Tak, wiem. Mi chodziło tylko o to, by ścianę na pewien czas odciąć od reszty w miarę gazoszczelną powłoką aby zweryfikować drogę transmisji tych zapachów. Folia paroizolacyjna sama z siebie nie pachnie, więc nie wprowadzi dodatkowych zapachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustav.pl 21.10.2021 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Nie są tam wyczuwalne żadne zapachy chemiczne tylko zawsze jest to zapach warstwy która jest na wierzchu. Czyli, wzorem pani Beaty po powrocie z Brukseli, porażkę musicie przekuć w zwycięstwo!! Jeżeli ta nieszczęsna ściana zawsze emituje zapach substancji ostatnio używanej, to pryskać/nawilżć cegły czymś o przyjemnym zapachu, który nie będzie dla Was bardzo uciążliwy i będziecie wtedy mieć gigantyczny odświeżacz powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts