Yarroo 16.10.2021 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Cześć. Musiałem wymienić grzejnik. Po napełnieniu go wodą ciśnienie w instalacji spadło i manometr wskazuje zero. Myslałem że dolanie wody to zwykle odkręcenie jakiegoś zaworu na pompie i chyba się myliłem. Serwis dopiero w poniedziałek a w domu zimno. Czy ktoś mógłby mi przystępnie napisać jak dolać wody do tej pompy. Gdzie jest jakiś zawór, przyłącze itp. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 16.10.2021 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Raczej w pompie nie masz dopuszczenie wody. To instalator robi gdzieś obok. A jak to wygląda ? Różnie... Niektórzy robią połączenie CO z zimną wodą i po drodze tylko zawór ,niektórzy dodają zawór zwrotny , niektórzy robią dwa krany ,które trzeba połączyć i dopiero można napełniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarroo 16.10.2021 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 No właśnie nic takiego nie ma. Otworzyłem obudowę i na dole są jakieś rury zaślepione korkami ale nie mam pojęcia do której i jak napuścić wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 16.10.2021 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 No jakoś instalator musiał napełnić wodą instalację .... Nie ma różnicy od której strony napełnisz ,ciśnienie wszędzie będzie takie samo.... A odpowietrzniki masz w instalacji ? Po napełnieniu trzeba odpowietrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 16.10.2021 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Cześć. Musiałem wymienić grzejnik. Po napełnieniu go wodą ciśnienie w instalacji spadło i manometr wskazuje zero. Myslałem że dolanie wody to zwykle odkręcenie jakiegoś zaworu na pompie i chyba się myliłem. Serwis dopiero w poniedziałek a w domu zimno. Czy ktoś mógłby mi przystępnie napisać jak dolać wody do tej pompy. Gdzie jest jakiś zawór, przyłącze itp. Z góry dziękuję. Patrzyłeś na tę instrukcję? Wg niej zawór do napełniania jest gdzieś u góry. Są tylko wymagania by woda miała odpowiednie parametry http://www.viessmann.com/http-svc/web/poland/PDF-90.nsf/58BA60CE397B4F33C12580DD002E1C20/$FILE/IM%20IS%20Vitocal%20222-G%20(01.2017).pdf?OpenElement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarroo 16.10.2021 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 Tak. Widziałem instrukcję. Typowa instrukcja dla instalatora. Tak naprawdę to zawór jest na samym dole. Nie napisali jak go użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts