Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napełnianie instalacji grzewczej - vitocal 222g

Yarroo

Recommended Posts

Cześć. Musiałem wymienić grzejnik. Po napełnieniu go wodą ciśnienie w instalacji spadło i manometr wskazuje zero. Myslałem że dolanie wody to zwykle odkręcenie jakiegoś zaworu na pompie i chyba się myliłem. Serwis dopiero w poniedziałek a w domu zimno.

Czy ktoś mógłby mi przystępnie napisać jak dolać wody do tej pompy. Gdzie jest jakiś zawór, przyłącze itp. Z góry dziękuję.

Raczej w pompie nie masz dopuszczenie wody. To instalator robi gdzieś obok. A jak to wygląda ? Różnie... Niektórzy robią połączenie CO z zimną wodą i po drodze tylko zawór ,niektórzy dodają zawór zwrotny , niektórzy robią dwa krany ,które trzeba połączyć i dopiero można napełniać...

Cześć. Musiałem wymienić grzejnik. Po napełnieniu go wodą ciśnienie w instalacji spadło i manometr wskazuje zero. Myslałem że dolanie wody to zwykle odkręcenie jakiegoś zaworu na pompie i chyba się myliłem. Serwis dopiero w poniedziałek a w domu zimno.

Czy ktoś mógłby mi przystępnie napisać jak dolać wody do tej pompy. Gdzie jest jakiś zawór, przyłącze itp. Z góry dziękuję.

Patrzyłeś na tę instrukcję? Wg niej zawór do napełniania jest gdzieś u góry. Są tylko wymagania by woda miała odpowiednie parametry

http://www.viessmann.com/http-svc/web/poland/PDF-90.nsf/58BA60CE397B4F33C12580DD002E1C20/$FILE/IM%20IS%20Vitocal%20222-G%20(01.2017).pdf?OpenElement