budowaaa 17.10.2021 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 Cześć.Jaką najlepiej wykonać podbitkę do dachu z wiązarów (kopertowy). Poddasze nieużytkowe, stryszek będzie nieocieplony. Pokrycie dachu to membrana + blachodachówka panelowa. Czy robić wentylację w podbitce w takim przypadku? Myślałem żeby podbić to OSB i zrobić taką tynkowaną podbitkę. Jakieś porady lub opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.10.2021 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 Nie ma potrzeby wykonywania otworów wentylacyjnych w podbitce. Chcąc wykonać tynkowana podbitkę należy do płyty OSB zamocować styropian elewacyjny grubości 2~3 cm na to klej na siatce, grunt i dopiero tynk. Można nie stosować OSB tylko od razu specjalne płyty zaciągnięta klejem na siatce. Można też zastosować włóknocementowe płyty Fermacell nadające się do tynkowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowaaa 20.10.2021 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 (edytowane) Andrzej a podeślesz mi co to za płyty gotowe z klejem? bo o tych cementowo-wiórowych płytach to słyszałem i rozważam, są jeszcze takie płyty ala gipsowe na zewnątrz Nida Hydro albo Cementex.Myślicie że robić najpierw podbitkę do muru i dopiero wołać tynkarzy czy czekać aż otynkują ściany i dopiero podbić i otynkować górę? Bo nie chciałem na zimę odkrytej zostawiać. Edytowane 20 Października 2021 przez budowaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.10.2021 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Płyta WIM PLATTE producent w Piotrkowie Trybunalskim. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeno 28.02.2022 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Płyta budowlana to mega opcja ale koszty są straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts