BobekBudowniczy 18.10.2021 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2021 (edytowane) Czesc! Jestem na etapie montowania parapetow pod oknami. Mam zamontowane rolety i zastanawiam sie czy te zaslepki pod prowadnicami powinny zostac (zeby roleta zima nie przymarzala) czy powinny zostac wyrzucona, a roleta powinna rowno dojezdzac do parapetu. W zalaczniku zdjecie jak to jest zrobione teraz. http://www.testy-gsm.pl/okno.jpg Pozdrawiam Edytowane 18 Października 2021 przez BobekBudowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 25.10.2021 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Powinny zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobekBudowniczy 22.11.2021 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Dziekuje za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie - jaki jest cel tych zaslepek?Niektorzy maja je zamontowane, niektorzy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.11.2021 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Dziekuje za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie - jaki jest cel tych zaslepek? Niektorzy maja je zamontowane, niektorzy nie. Bez ogranicznika roleta wypadłaby ze skrzynki. Jak ktoś nie ma zaślepek - roleta zatrzymuje się na parapecie (lub jak go nie ma na podłożonych deseczkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobekBudowniczy 22.11.2021 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Dziekuje finlandia. A jak ja zamontowalem zaslepki mimo ze parapet to jest to jakis blad czy to jedna z opcji i moge tak zostawic? Ktos mi mowil ze zaslepki w jakims stopniu uchronia mnie przed przymarzaniem i wyeliminuja szparw miedzy parapetem a prowadnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.11.2021 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Nie, nie jest to błąd. Ten argument z przymarzaniem czytam dość często. Jest on sensowny. Ale już ze szparą nie. Na mój rozum właśnie on "wymusza" istnienie szczeliny, co niektórym może przeszkadzać, bo będzie tam przebijać światło.. Z tym, że ja się na roletach nie znam, to i mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts