Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Atmos DC20GS

Tomek1998

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytałem tu, że MPM

Dzięki to wszystko wyjaśnia.

Dla mnie też jasne w co tu się gra.

Fotograf z Rybnika - widzę że czujesz wstręt do smogu i dymu.

PS.

Kocioł zgazowujący MPM DS który mam to najlepszy kocioł do drewna. W porównaniu do ATMOSA ta sam ilość drewna w MPM-ie pali się dwa razy dłużej.

Edytowane przez DUNIA.MD

Poszukuję posiadaczy tego kotła najlepiej województwo lubelskie.

Ja mam od niedawna Atmosa DC20GS zainstalowałem go kiedy wreszcie najgorszy kopciuch występujący w przyrodzie czyli kopciuch dolnego kopcenia po 24 latach się przedziurawił.

Podług kopciucha dolnego kopcenia czyli piekła jest teraz niebo.

Co do kotła to mieszczą się duże kawałki drewna , karpy nic się nie zawiesza w przeciwieństwie do dolnego kopciucha , można też palić zrembką,trocinami czy innym opałem ale z uwagi na wszędobylską poprawność polityczna nie będę tutaj tego opisywał jak chcesz to chodź na priv.

Jak byś chciał to możesz też podjechać i obejrzeć na żywo.

A tej dyni nd czy jak mu tam to nie słuchaj bo to jest naganiacz na te polskie kopcace złomy dolnego kopcenia czyli najgorsze kopciuch jakie występują w przyrodzie.

A tej dyni nd czy jak mu tam to nie słuchaj bo to jest naganiacz na te polskie kopcace złomy dolnego kopcenia czyli najgorsze kopciuch jakie występują w przyrodzie.

Nie ośmieszajcie się dzieciaki internetowe. Nie macie pojęcia o paleniu w piecu i myślicie że kocioł naszpikowany elektroniką który wywala cały czas ponad 200'C w komin jest dobry. Śmiem twierdzić że nawet siekiery w rekach nie mieliście a kocioł odpalacie palnikiem lub benzyną.

PS.

@HajcungGumofilc srajcung zarejestrowany dzisiaj na potrzeby naganiaczy z ATMOSA.

Edytowane przez DUNIA.MD

można też palić zrembką,trocinami czy innym opałem ale z uwagi na wszędobylską poprawność polityczna nie będę tutaj tego opisywał jak chcesz to chodź na priv.

Ty śmierdzielu kupiłeś ATMOSA tylko po to żeby palić opony i gumofilce.

PS.

Tak jak pisałem wcześniej "lewe rączki" ale ma ATMOSA i myśli że jak nie ma dymu to jest czysto.

Edytowane przez DUNIA.MD

Dla mnie też jasne w co tu się gra.

Fotograf z Rybnika - widzę że czujesz wstręt do smogu i dymu.

PS.

Kocioł zgazowujący MPM DS który mam to najlepszy kocioł do drewna. W porównaniu do ATMOSA ta sam ilość drewna w MPM-ie pali się dwa razy dłużej.

A co za różnica "kto i skąd" ?

Ty masz wszystko najlepsze, nawet kotły na pellet polecasz, bo ponoć wystarczy je raz na sezon czyścić, co trochę kłóci się z zaleceniami producentów i doświadczeniami użytkowników.

..

Masz jeden i drugi razem zainstalowane i przełaczasz dla sprawdzenia sprawnosci w tych samych warunkach? Ciekawe, jakie samozaparcie w dazeniu do dokladnych pomiarów. Szacunek.

Masz jeden i drugi razem zainstalowane i przełaczasz dla sprawdzenia sprawnosci w tych samych warunkach? Ciekawe, jakie samozaparcie w dazeniu do dokladnych pomiarów. Szacunek.

Nie muszę używać analizatora spalin by wiedzieć że kocioł pracujący na naturalnym ciągu kominowym jest dwa razy oszczędniejszy od kotła przez który robimy niemiłosierny przeciąg.