Bobiks 19.10.2021 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 (edytowane) Cześć, Jestem nowy na forum i potrzebuje Waszej pomocy. Mam dom, który jest ocieplony po szczytach, Postanowiłem ocieplić moje poddasze nieużytkowe jeszcze po stropie. Sytuacja wygląda tak jak teraz:Co proponujecie? https://photos.app.goo.gl/xpBbAiXnUCTDYafz5 Myśłałem o wełnie, ale co z paraizolacją?. Nie chciałbym odkrecać profili.co sądzicie o wywijanie foli na wierzch. Chciałbym zakończyć wszystko płytą OSB Edytowane 19 Października 2021 przez Bobiks Nie moge dodać zdjęcia ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 21.10.2021 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Wełna będzie najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszP66 21.10.2021 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Na jakim etapie wykańczania wnętrza jesteś ?Wełna będzie najodpowiedniejsza w twoim przypadku .Paroizolację możesz przykleić do sufitu i dokręcić drugą warstwę płyt gk ,no ale to koszty i roboty trochę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 22.10.2021 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Ile masz tam cm między płytą GK a góra dolnego pasa wiązara? Jaki rozstaw wieszaków kotwowych a jaki profili nośnych CD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 23.11.2021 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Zdecydowanie wełna w tym wypadku a dokłądniej poleciłbym Ci produk aplikowany metodą nadmuchu czyli granrock super. Idealnie wypełni wszystkie przestrzenie i zapewni odpowiednią izolacyjnośc termiczną na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 23.11.2021 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Tylko jedna osoba zwróciła uwagę na paroizolację. Pozostali skupili się na materiale termoizolacyjnym. Według mnie wywijanie folii paroizolacyjnej nie jest dobrym pomysłem, gdyż para będzie się skraplać u góry i spływać po konstrukcji drewnianej w dół. Nie ma mowy, abyś tak ścisnął paroizolację na wieszakach, aby para nie przedostała się w strefę, gdzie będzie niska temperatura taka, że dojdzie do jej kondensacji. Według mnie jedynie rozwiązanie zaproponowane przez LukaszP66, czyli przyklejenie paroizolacji do płyt KG od spodu i przykręcenie kolejnej ich warstwy, będzie poprawnym rozwiązaniem. Ocieplenie termiczne, to co wolisz, może być wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts