Kaziu525 19.10.2021 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 Witam i dzień dobry mam takie pytanie, jeśli w lipcu moja zdolność kredytowa wnosiła 380 tys To po podwyżkach cen ona spadnie ale nie wiem o ile, orientuje się ktoś może? I drugie pytanie czy np jeśli zbuduje sobie samemu z własnych pieniędzy fundament to to liczy się jako wkład własny i czy wtedy razem z tym fundamentem mam jeszcze realna szansę aby dostać to 380 tysDodam jeszcze że w banku w lipcu pani powiedziała że działka będzie traktowana jako wkład własny.z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 19.10.2021 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 O jakiej podwyżce cen mówisz? Na zdolność mają wpływ Twoje zarobki i zobowiązania. Wszystko co zrobisz przed kredytem a podnosi wartość nieruchomości będzie zwiększało Twój wkład własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziu525 19.10.2021 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 Chodziło mi o wzrost stóp procentowych. Kiedy wzrosły rozumiem że moja zdolność się zmniejszyła z tych początkowych 380 tys i chciałbym się dowiedzieć mniej więcej ile jeśli się ktoś orientuje?? Pani w lipcu wyliczyła mi 380 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 19.10.2021 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 Najlepiej dowiesz się tego w banku nie na forum. Bardziej na zdolność może wpływać wdrożenie rekomendacji S (bank liczy ci zdolność dla 25 lat spłaty zamiast 30). Trend stóp procentowych raczej będzie zwyżkowy więc jeśli masz zdolność na styki to będzie z czasem coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea83 19.10.2021 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 Witajcie,mam taki problem. Kupiliśmy już projekt domu i nawet mamy pozwolenia na budowę, ale... No właśnie. Nie mogliśmy się zdecydować co ma być na dachu. W projekcie jest blachodachówka i ona została. Ale jednak wolelibyśmy chyba dachówkę ceramiczną, chodzi o Monzę Plus konkretnie. Kosztorys mamy zrobiony na blachę i tak poszło do banku z wnioskiem kredytowym.Czy teraz trzeba odkręcać i pozwolenie i wniosek kredytowy? Może ktoś miał podobną sytuację? Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts