cyprinus 11.12.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Witam,czy ktoś ma pomysł na połączenie grilla z wędzarką? Chciałbym wybudować sobie coś takiego z cegły klinkierowej. Ma to być ustrojstwo wolnostojące, będzie stało w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 14.12.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 nie mam gotowego projektu ale wystarczy zrobić wysoki komin z drzwiczkami najlepiej z tyłu (dla estetyki ) i wędzarnia gotowa. wylot komina musi być częściowo zamykany aby dym powoli sie wydostawał. największym problemem jest że nie może być otwarta przednia ścianka grila tak aby spalanie odbywało sie powoli. Myslęże mozna rozwiązać to na dwa sposoby 1. drwiczki z przody zdejmowane gdy ma to być grill 2 zrobienie osobnego małego paleniska z tyłu odzielonego czymś na wzór przpustnicy. Zaintrygowałes mnie tym postem sam będę miał grill na dworzu w specjalnym kąciku nie wpadłem jednak na pomysł zrobienia wędzarni. U moich rodziców na działce zawsze sie cos przed swiętami wędziło. Aż mi slinka pociekła na wspomnienie tamtej szyneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiec 16.12.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 WitamMam akurat taką grilo-wędzrnie. Konstrukcja metalowa z blachy k/o w kształcie prostopadłoscianu, u góry zwężająca sie i zakończona kominkiem. Z przodu są dzwiczki na zawiasach. W dnie jst otwór do którego podłaczony jest kanał pod ziemią o długosci około 1,8 m w którym palę gdy chcę wędzić. Gdy griluje na dnie leży popielnik w formie szuflady który zatyka otwór. Nad popielnikem jest ruszt na którym pali sie węgiel drzewny. Kiełbaski lub udka leżą na górze na siatce wsuniętej po prowadnicach (oczywiscie kilka wysokosci). Jak chcesz możesz to obudowć cegłą lub kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 16.12.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 wiec, to własna konstrukcja, czy gdzieś do nabycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 17.12.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Witaj zapraszam nad staw tam jest to co cie interesuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 17.12.2004 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Jestś niezawodny, dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiec 20.12.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Do "katja".To mój własny projekt i własne wykonanie.Jutro będe właśnie wędził kiełbaski i szynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 To mój własny projekt i własne wykonanie. Jutro będe właśnie wędził kiełbaski i szynkę. Już mi zapachniało . Szukam czegoś takiego z blachy do nasadzania na rurę, ale pozostaje chyba opcja "zrób to sam". Na allegro facet srzedaje wędzarnie przenośne, ale takie z dnem. Może masz zdjęcie swojej wędzarki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiec 21.12.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 WitamZdjecia nie mam, ale przy najbliższej okazji postaram sie zrobić.Podaję link do stony o wędzeniu:http://www.marbo.agnet.pl/wedzar.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 21.12.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 dzięki, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekska 31.12.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Ja mam osobno wędzarkę i osobno grila, poniżej link gdyby ktoś chciał zobaczyć jest opis jak to robićhttp://fotodom.xon.pl/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts