aston84 20.10.2021 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 Cześć Mam taki problem, konkretnie jak przy ścianie 3 warstwowej uniknąć mostków termicznych powstałych przy kotwach przechodzących przez całą warstwę ocieplenia? Czy są jakieś rozwiązania w rozsądnej cenie? Do tej pory znalazłem konsole eco-fix, ale ceny są porażające ponad 200zł za sztukę, a na każdy m2 by były potrzebne 4 takiea także o połowę tańszy system THERMAX (przy tej samej cenie 2 kołki są)Jednak to ciągle są olbrzymie kwotyWidziałem jeszcze Schöck Isolink niestety bez cenyDo nadproży znalazłem Halfen HK5, ale nie ma ceny, a sam system nie eliminuje mostków tylko je trochę zmniejsza. Czy są jakieś rozsądne cenowo sposoby aby tych mostków termicznych nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/265151-%C5%9Bciana-3-warstowa-jak-unikn%C4%85%C4%87-mostk%C3%B3w-termicznych-przy-kotwach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts