nikos33 24.10.2021 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2021 Witam, Dostałem ofertę okien na profilu GEALAN LINEAR oraz Gealan S-9000. Z tego co czytałem producentem obydwu profili jest veka. Profile są 6 komorowe z 3 uszczelkami.Różnią się natomiast szerokością 74mm vs 82,5mm czyli co za tym idzie również gorszym współczynnikiem przenikania ciepła 1,0 vs 0,89. Na plus dla mnie w profilach GEALAN LINEAR jest niższa wysokość ramy. Dzięki czemu przy węższych oknach, ramam nie jest aż tak widoczna. Moje pytanie jest następujące czy profile GEALAN LINEAR są godne polecenia? Wiem że tak naprawdę liczy się całe okno, jak zostanie wykonane, jaki pakiet szybowy oraz montaż. Ale zostawmy te dodatkowe składowe a proszę was o opinie odnośnie do samego profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.10.2021 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Czy są godne polecenia? Nikt Ci na to pytanie nie odpowie rzetelnie, bo to premiera z roku 2020. Możesz pytać na popularnych grupach fb - ale tam jest "festiwal" handlarzy chwalących swoje oraz ew. klientów, którzy dali się namówić na zakup. A co można powiedzieć o oknach, które się ma parę miesięcy? Że są ok. Ew. złe. ale ta negatywna opinia będzie wynikała raczej z błędów w części dystrybucyjnej, niż profilowej. Pozostaje Ci kierować się marką dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikos33 25.10.2021 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Doskonale rozumiem to co napisałeś. Jednak czy możesz podzielić się Twoim pierwszym wrażeniem bazując na doświadczeniu? Czy profil 6 komorowy o szerokości 74mm może się sprawdzić w użytkowaniu przez wiele lat czy może już na dzień dobry słabo to wygląda? Nie ukrywam że cena również jest niższa okien na takim rofilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 25.10.2021 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 A tak na zdrowy rozsądek, lepiej mieć sześciopokojowe mieszkanie o powierzchni 74 m czy 76, 85 albo 90? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.10.2021 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Doskonale rozumiem to co napisałeś. Jednak czy możesz podzielić się Twoim pierwszym wrażeniem bazując na doświadczeniu? Czy profil 6 komorowy o szerokości 74mm może się sprawdzić w użytkowaniu przez wiele lat czy może już na dzień dobry słabo to wygląda? Nie ukrywam że cena również jest niższa okien na takim rofilu. Błędna droga. Jak już chcesz mieć 6 komór, to weź sobie Vekę 70mm. Cena będzie niższa. A że aktualnych norm nie spełni, to inna sprawa. Ale za to będzie mocny, sprawdzony przez kilkanaście lat profil i okno o bliżej nieokreślonych parametrach. Kurczę, no nie da się tak. Chcesz coś wiedzieć, to sprawdź dostawcę i jego "papiery". Producent może na swojej stronie publikuje przykładowe deklaracje techniczne albo chociaż kartę gwarancyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikos33 25.10.2021 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Czyli tłumacząc na mój język- lepiej nie pchać się w okna na takim profilu gdyż nie jest to jeszcze produkt na tyle znany aby można było coś wiecej o nim powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts