Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

p?kni?cia przy suficie pomocy

Recommended Posts

Witam, okazało się że moi magicy (muraże) na łączeniach między płytami dawali siatkę, klej i gips ale chyba zbytnio ich poganiałem bo już na przejściach sufit-ściana i ściana-ściana dawali tylko zwykły gips bez siatki. Mówili mi, że później przyjdzie akryl w rogach i będzie ok.

UWIERZYŁEM, i jakie było moje zdziwienie dzisiaj jak zobaczyłem rysy na tychże łączeniach. Dodam, że akryl już został położony i jedna warstwa farby... i co teraz jak to można jeszcze zabezpieczyć ??? Jestem przed drugim malowaniem, czy szpachlować te przejścia jeszcze raz z siatką, lub taśmą szklaną czy jest inne rozwiązanie???

Dzięki za sugestie!

Andrzej

jezeli mialoby byc szpachlowane to musialbysz wydlubac akryl, bo warstwa szpachli musi miec jakas grubosc. mozna to wykonac na dwa sposoby: na plytach pod sufitem i suficie oraz w rogach zdzierasz warstwe papieru i troche gipsu, , kladziesz siatke i szpachlujesz lub miejsce po akrylu wypelniasz masa firmy Knauf Uniflot, ktora zawiera zbrojenie z mikrowłokien, tylko uwaga: kladz go rowno, bo ciezko sie szlifuje - jest bardzo twardy po wyschnieciu.

a tak na marginesie: jakie odstepy byly miedzy plytami scian i sufitem? pekniecie moze byc wynikiem zbyt grubej warstwy akrylu, ktory wysychajac skurczyl sie. jesli tak, to przelec szpary akrylem jeszcze raz i bedzie ok.

Wit