subzer0 11.12.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Witam, okazało się że moi magicy (muraże) na łączeniach między płytami dawali siatkę, klej i gips ale chyba zbytnio ich poganiałem bo już na przejściach sufit-ściana i ściana-ściana dawali tylko zwykły gips bez siatki. Mówili mi, że później przyjdzie akryl w rogach i będzie ok.UWIERZYŁEM, i jakie było moje zdziwienie dzisiaj jak zobaczyłem rysy na tychże łączeniach. Dodam, że akryl już został położony i jedna warstwa farby... i co teraz jak to można jeszcze zabezpieczyć ??? Jestem przed drugim malowaniem, czy szpachlować te przejścia jeszcze raz z siatką, lub taśmą szklaną czy jest inne rozwiązanie???Dzięki za sugestie!Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 11.12.2004 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 jezeli mialoby byc szpachlowane to musialbysz wydlubac akryl, bo warstwa szpachli musi miec jakas grubosc. mozna to wykonac na dwa sposoby: na plytach pod sufitem i suficie oraz w rogach zdzierasz warstwe papieru i troche gipsu, , kladziesz siatke i szpachlujesz lub miejsce po akrylu wypelniasz masa firmy Knauf Uniflot, ktora zawiera zbrojenie z mikrowłokien, tylko uwaga: kladz go rowno, bo ciezko sie szlifuje - jest bardzo twardy po wyschnieciu. a tak na marginesie: jakie odstepy byly miedzy plytami scian i sufitem? pekniecie moze byc wynikiem zbyt grubej warstwy akrylu, ktory wysychajac skurczyl sie. jesli tak, to przelec szpary akrylem jeszcze raz i bedzie ok.Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts