kusmi19 25.10.2021 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Witam wszystkich, w załączniku zdjęcia mojej instalacji. Dom 130m2 użytkowej, na 80m2 podłogówka, jeden grzejnik w łazience. Ocieplenie posadzki 10cm, ścian 20cm i sufitu 25cm wełny. Od 14 grudnia do teraz poszło 3800kg pelletu, pierwszy sezon grzewczy, temperatura w domu na stałe 22,8 stopnia z histereza 0,3. Ogrzewany salon z jadalnią i kuchnią 80m2, do tego łazienka 10m2, i sypialnia 15m2 (tu mam 21,5stopnia). Dwa pokoje, pralnia, mała lazienka i korytarz między nimi są nieogrzewane. Pompa Circula Mercurio ustawiona na tryb HPP. Nie wiem na ile ustawić to pokrętło poniżej niej? Co to w ogóle jest? Proszę o informacje co można poprawić, jak zmienić ustawienia kotła (sterowany PID + sterowniki TECH w każdym pokoju z ustawieniem temperatury) bo wydaje mi się, że dosyć dużo spalił. Miniony tydzień a więc od 16.10 do 25.10 spalil równe 15kg na dzień, temperatura na zewnątrz oscylowała w granicach +10, raz nawet było +21. Nie znam się na tym kompletnie a mój hydraulik ma problemy z tłumaczeniem, jest introwertykiem. https://we.tl/t-aypMDPtXhD Edytowane 25 Października 2021 przez kusmi19 Brak linku do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiuWiśniewski 28.10.2021 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Ojciec miał podobny problem. Skontaktował się z producentem i telefonicznie mu wytłumaczyli jak problem rozwiązać. Co prawda chwilę to trwało ale finalnie działa jak powinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts