Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne Ciosmak

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś ma jakieś informacje na temat drzwi tego producenta? (szczególnie prosiłbym o opinie theme lub finlandia).

Poszukując drzwi zewnętrznych i robiąc wyceny troszkę mnie zaskoczyły na minus ceny, typu Wikęd Thermo Lux za 11k, Wiśniowski 10k itd. (z pochwytem i elektrozaczepem bądź silniczkiem, co robi cenę). Byłem w innym salonie wycenić Martomy, cena dużo przystępniejsza, a jakość z tego co tutaj czytałem nie najgorsza. Jednak w salonie powiedzieli żebym się zastanowił nad drzwiami drewnianymi - Ciosmak, że są lepsze i że nie będę żałować. Tylko, że nie mogę znaleźć żadnych opinii, informacji w sieci, co nie wróży za dobrze.

Nazwę już widziałem, aie wiem czy widziałem przydrożną reklamę w drodze w Bieszczady, czy ktoś mi kiedyś podwoził katalog.

Z ciekawości sprawdziłem info z sieci i faktycznie nic nie widać.Cisza jest dla mnie lepsza niż 50 przesłodzonych opinii.

Katalog.. nic ciekawego. Równie dobrze można tam przykleić logo innej firmy i nikt się nie zorientuje. Także ani polecam, ani odradzam.

Zapytaj sprzedawcę o 2-3 realizacje. Poproś o możliwość zobaczenia, podjechania.. ocenisz na żywo..

Wezwany do tablicy odpowiadam - drzwi nie znam. Mimo najszczerszych chęci drzwi z katalogu nie da się ocenić. Na papierze wszystko wygląda ładnie. Ja wolę wypowiadać się o tym co montowałem lub widziałem kilka razy na żywo.

Co do Wiśniowskiego czy Wikędu to rzeczywiście dodatki tam robią cenę ale jak sam widzisz - wybrałeś najwyższą serię z jednymi z najdroższych dodatków :). Brakuje tylko naświetla aby był komplet ;).

Co do parametrów drzwi drewnianych to podoba mi się to, że idą uczciwą drogą i podają 2 wartości. Dla drzwi pełnych i przeszklonych. Dawno temu urzekło mnie to wi Wikędzie. Szkoda, że bardzo mało firm poszło w tą stronę.