Przemek1990 25.10.2021 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Dzień dobry Wszystkim, Jestem w trakcie budowy domu przez Dewelopera i zauważyłem nieprawidłowość. Mianowicie murłata jest za krótka + ostatnia krokiew jest chyba w złym miejscu, ponieważ "fachowcy" od dachu przedłużyli ją + murłatę tłumacząc, że inaczej dachówki się nie zejdą (zdjęcie nr 1). Wygląda to bardzo nieestetycznie i nie mam pewności czy w ogóle tak to powinno zostać. Dekarz nie widzi problemu ... Wg mnie powinni to rozebrać i poprawić. https://zapodaj.net/4a5b8efa49766.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/7b1a1f3b642f7.jpg.html W innych takich samych domkach na osiedlu od tego samego dewelopera wszystko jest okej (zdjęcie nr 2). Proszę o pomoc. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.10.2021 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 To, że wygląda nieestetycznie nie ma żadnego znaczenia bo będzie zabudowane. Nie wiem dlaczego musieli poszerzyć ten dach? Może budynek jest za wąski? I to to warto sprawdzić. Natomiast zdjęcie pokazuje, że krokiew spoczywa na murłacie i została do niej dobita jakaś kantówka. Z konstrukcyjnego punktu widzenia jest wszystko OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek1990 26.10.2021 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 To, że wygląda nieestetycznie nie ma żadnego znaczenia bo będzie zabudowane. Nie wiem dlaczego musieli poszerzyć ten dach? Może budynek jest za wąski? I to to warto sprawdzić. Natomiast zdjęcie pokazuje, że krokiew spoczywa na murłacie i została do niej dobita jakaś kantówka. Z konstrukcyjnego punktu widzenia jest wszystko OK. Pozdrawiam. Dziękuje za pomoc! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts