Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za krótka murłata - proszę o pomoc

Przemek1990

Recommended Posts

Dzień dobry Wszystkim,

Jestem w trakcie budowy domu przez Dewelopera i zauważyłem nieprawidłowość. Mianowicie murłata jest za krótka + ostatnia krokiew jest chyba w złym miejscu, ponieważ "fachowcy" od dachu przedłużyli ją + murłatę tłumacząc, że inaczej dachówki się nie zejdą (zdjęcie nr 1). Wygląda to bardzo nieestetycznie i nie mam pewności czy w ogóle tak to powinno zostać. Dekarz nie widzi problemu ... Wg mnie powinni to rozebrać i poprawić.

https://zapodaj.net/4a5b8efa49766.jpg.html

https://zapodaj.net/7b1a1f3b642f7.jpg.html

W innych takich samych domkach na osiedlu od tego samego dewelopera wszystko jest okej (zdjęcie nr 2).

Proszę o pomoc. Z góry dziękuje

To, że wygląda nieestetycznie nie ma żadnego znaczenia bo będzie zabudowane. Nie wiem dlaczego musieli poszerzyć ten dach? Może budynek jest za wąski? I to to warto sprawdzić. Natomiast zdjęcie pokazuje, że krokiew spoczywa na murłacie i została do niej dobita jakaś kantówka. Z konstrukcyjnego punktu widzenia jest wszystko OK. Pozdrawiam.

To, że wygląda nieestetycznie nie ma żadnego znaczenia bo będzie zabudowane. Nie wiem dlaczego musieli poszerzyć ten dach? Może budynek jest za wąski? I to to warto sprawdzić. Natomiast zdjęcie pokazuje, że krokiew spoczywa na murłacie i została do niej dobita jakaś kantówka. Z konstrukcyjnego punktu widzenia jest wszystko OK. Pozdrawiam.

Dziękuje za pomoc! Pozdrawiam.