Agatta.W 26.10.2021 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Dzień dobry, czym kierowaliście się podczas wyboru instalatora:???: Czy tylko ceną? Powiedzcie mi, proszę, jak Wy wybieraliście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 26.10.2021 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Dobrze jest szukać firm w swojej okolicy, bo masz wtedy łatwy dostęp do referencji, które możesz zweryfikować, a później do serwisu. Nasze firmy partnerskie, które działają w Twojej okolicy, możesz znaleźć w Sieci Sprzedaży Viessmann: https://www.viessmann.com.pl/ss/ss.php Wystarczy wpisać kod pocztowy lub adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMdzeJ 26.10.2021 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 ja ceną. Dokładnie wiedziałem czego chce i jak gówniana to będzie usługa. Wyszło atrakcyjnie cenowo, kilka rzeczy poprawiłem sobie sam bo mi się już szarpać nie chciało np z nabiciem odpowiedniego ciśnienia naczynia. Gdyby nie problemy ze zdrowiem zamówiłbym tylko usługę gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatta.W 26.10.2021 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 (edytowane) ja ceną. Dokładnie wiedziałem czego chce i jak gówniana to będzie usługa. Wyszło atrakcyjnie cenowo, kilka rzeczy poprawiłem sobie sam bo mi się już szarpać nie chciało np z nabiciem odpowiedniego ciśnienia naczynia. Gdyby nie problemy ze zdrowiem zamówiłbym tylko usługę gazową. Ano właśnie, co wyszło nie tak? Co musiał Pan poprawić? Edytowane 26 Października 2021 przez Agatta.W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatta.W 26.10.2021 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Dobrze jest szukać firm w swojej okolicy, bo masz wtedy łatwy dostęp do referencji, które możesz zweryfikować, a później do serwisu. Nasze firmy partnerskie, które działają w Twojej okolicy, możesz znaleźć w Sieci Sprzedaży Viessmann: https://www.viessmann.com.pl/ss/ss.php Wystarczy wpisać kod pocztowy lub adres A jak najlepiej sprawdzić takie firmy? Chodzi mi o odróżnienie fachowca od amatora. Może jest coś, po czym powinna mi się zapalić czerwona lampka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMdzeJ 26.10.2021 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Ano właśnie, co wyszło nie tak? Co musiał Pan poprawić? ułożenie kabli, ustawienie ciśnienia w naczyniu wzbiorczym, dokrecenie zacisków prądowych. dokładne odpowietrzenie, zalanie inhibitora. Instalacja robiona na raty bo mimo umawiania się wcześniej i ustalenia zakresu Panowie przyjechali bez wszystkich podzespołów. Złe ciśnienie w naczyniu wzbiorczym w pompie robili na zasadzie zgłoszenia serwisowego bo zakładałem jak było ciepło. Sam w środku nie chciałem grzebać bo gwarancja. Spuścić ciśnienie spuściłem sam z naczynia do CWU bo mi się nie chciało umawiać na zrobienie czegoś co zajeło mi minutę. Nie podoba mi się też poprowadzenie peszli i generalnie rur. Panowie o laserach nie słyszeli. Ale się tego spodziewałem w sumie. Robiłem na rurach zgrzewanych a nie na zagniatancyh żeby zbić cenę. Jak (lub jeśli) padnie zbiornik na CWU to sobie to wtedy poprawie. Plany były żeby to zrobić samemu aż do styku z pompą ale czasami tak jest że się planuje a potem nic z tego nie wychodzi. Zdrowie klękło i w życiu bym nie wytaszczył starego i ustawił nowego zbiornika na CWU. Wiec wyszło jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMdzeJ 26.10.2021 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 A jak najlepiej sprawdzić takie firmy? Chodzi mi o odróżnienie fachowca od amatora. Może jest coś, po czym powinna mi się zapalić czerwona lampka? referencje i obejrzeć instalacje u kogoś. Abo pytać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 26.10.2021 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 A jak najlepiej sprawdzić takie firmy? Chodzi mi o odróżnienie fachowca od amatora. Może jest coś, po czym powinna mi się zapalić czerwona lampka? Ja najpierw znalazłem firmę, która złożyła mi ofertę, cenowo odpowiadającą moim założeniom. Później poprosiłem ich o kontakt z osobami, u których montowali PC, a następnie kilka odwiedziłem. Nikt nie miał zastrzeżeń, więc wybór prosty a instalator ma do mnie 30km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatta.W 27.10.2021 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Masakra. Mam nadzieję, że doszło do jakiejś rekompensaty czy zejścia z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatta.W 27.10.2021 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Dziękuję A porównywał Pan oferty? Czy nawet nie było potrzeby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatta.W 27.10.2021 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Dziękuję, czyli jestem w idealnym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz_Lipko 27.10.2021 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Zwykle producenci rekomendują lokalnych wykonawców, co oczywiście nie musi być gwarantem, ale może pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 27.10.2021 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Ja wybrałem ofertę z firmy z ogłoszenia , niedaleko , cena nie zła i opinie fajne i na tym koniec. czekam i czekam i doczekać się nie mogę na montaż, PC już od sierpnia w garażu a instalatorzy robią większe inwestycje i mają mnie w .... gdzieś. Tak że poważnie się zastanówcie kogo bierzecie , opinia opinią ale w umowie wyraźnie zapiszcie termin realizacji, ja tego nie mam , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatta.W 28.10.2021 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Heh, to ja tak miałam z wykończeniem mieszkania. Tylko ustnie uzgodnione, a potem wykończenie mieszkania mnie wykańczało... I pieniędzy ciągle było mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts