Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki samochód dla rodziny (2+2) do 40tys z?

Gość 123

Recommended Posts

Ja uważam że warto poszukać jakiegoś 2 - 3 latka. Za 40K coś fajnego się znajdzie. A jak używany to najlepiej sprowadzany (przeglądy, serwis a nie roboty domorosłych mechaników). Osobiście przywiązany jestem do niemieckiej stajni (wszystko z koncernu VW/Audi dobrze się spisuje). Ostatni jeżdżę Seatem Toledo. Jest OK.

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Picanto kia-jeździłem tym na Krecie, z wypożyczalni. Całkiem nieźle, mało paliła i w miarę przyzwoicie się rozpędzała, tylko bagażnik malutki no i niedawno crash test widziałem 3* na 5 . Może lepszy byłby Hyundai Getz, tylko nie z najsłabszym silnikiem, też test kreteński. Ten to po prostu jechać nie chciał pod górę Myślałem, że będę wysiadał i pchał. Jak maluch. Ale mocniejszy może być ok, no i jeszcze accent zostaje. Chyba ok.

Pozdrawiam

a , tylko ten hundai palił więcej , niż kia, a silniki takiesame były

Hej chłopie!

Wypożyczenie na Krecie takiego maleństwa to samobójstwo.Ja zawsze biorę Vitarę,Samuraja czy coś innego z w miarę mocnym silnikiem.Przydaje to się zwłaszcza jak wjeżdżam w środek wyspy,w góry.

Gdybym chciała NOWY i dla 4 OSÓB, to zupełnie poważnie zastanowiłabym się nad Dacią Logan... Samochód produkowany pod kontrolą Renault, wykonany dosyć tanio, no ale cena bliska 30 k PLN z czegoś musi wynikać. Z tyłu miejsca baaaardzo dużo, dla dzieciaków jak znalazł. Wg danych technicznych spalanie rozsądne. Tylko ten znaczek Dacia mógłby być słabiej wyeksponowany :wink: Ale ogólna ocena wg mnie bardzo pozytywna!!!

Natomiast znając obecną sytuację na rynku aut używanych (nadpodaż) spróbowałabym znaleźć 2-3 latka, z polskiego salonu, I właściciel, przebieg do 60 tys.km, bezwypadkowy, serwisowany! Rozsądna cena w połączeniu, bo największe straty na wartości te auta mają już za sobą, a nowe auto jednak traci dużo :wink: Pozdrówka!

litości, auta typu Yaris, Ford Ka, Panda i pokrewne nie są autami rodzinnymi !!!!!!!!!!!!!!!!

Autami małymi rodzinnymi, a nowymi w cenie około 40k zł z segmentu rodzinne są

Chevrolet Aveo - mało jeszcze kto ma, jakość Lanosa, czyli przyzwoicie

Fiat Albea (Siena) - dobre zawieszenie !, gorzej wnętrze

Dacia Logan - dobra cena, stare, ale sprawdzone silniki Renault

Kia Rio - ergonomiczne

Fabia - wszystko na średnim poziomie

LANOS - gorzej o nim piszą niż jest w rzeczywistości, w praktyce to przyzwoite autko

Hyundai Accent - i to jest mój faworyt w cenie około 40k zł, wszystko ma w normie

Jest wiele mitów na temat ich awaryjności - ale w Stanach np. koreańczyki są dość popularne

Za 40 tys możesz mieć fajne wypasione auto z pełną elektryką, elektroniką, bajerami.

potwierdzam w USA są popularne i chwalone i u nas za pare lat będą chwalone.

• 3 months później...

Doradźcie mi też:)

Zastanawiamy sie z mężem nad kupnem od znajomego autka vw Jetta z 90r.

Odstrasza nas troszke cena bo wstępnie powiedział 8tyś.TO dużo czy do przyjęcia?

Podobno auto jest "wypieszczone" i w stanie idealnym - od pierwszego właściciela. Znajomy sprowadził je w tamtym roku z niemiec, a chce sprzedać bo ma trudną sytuacje finansową:(

Sprawa jest troszke pilna bo mąż powiedział, że jutro da mu odpowiedź.

Będe wdzięczna za wszelkie uwagi i opinnie.

Olinka, cena dobra, ale nie werzę, że 15 letnie auto ma tak mały przebieg.

Trochę ponad 6000 rocznie to jazda tylko w niedzielę do koscioła. Warto przed kupnem pojechać do autoryzowanej stacji VW by go wszechstronnie sprawdzono. Lepej stracić kilkaset zł nż kilka tysęcy. Ale gdyby przebieg był faktycznie tak niski, co jest jednak możlwe, a blachy nieskorodowane !!!!! (w warsztacie będą wiedzieli o które miejsca chodzi) to warto.

Ja jestem fanem tego co produkuje koncern VW węc do mojej rekomendacji podchodź ostrożnie :wink: