Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki samochód dla rodziny (2+2) do 40tys z?

Gość 123

Recommended Posts

Tomek ma rację, przebieg jest dyskusyjny, stan trzeba zbadać i niestety z reguły te VW mają słabe wyposażenie, pare znajomych ma sporo młodsze VW i jest tragedia pod tym względem. Moim zdaniem to cena droga, chyba że faktycznuie stan bdb, za 8tyś, zrobiły się spory wybór, można już kupić auto nowocześniejsze, trochę młodsze, na giełdzie widziałem sprowadzoną Vectrę w dobrym stanie, Primere przyzwoitą w dobrym wypasie i kilka innych, które można było stargować do 8tyś, bo na rynku straszna "brynza (zastuj)"

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to Masz kolego cięzki orzech do zgryzienia ...jesli patrzeć od strony częsci to vw w miare tani i dostępny ale z awaryjnoscią jest roznie (zresztą kazdy robi buble a klient to jest kon doswiadczalny)Nie ma auta idealnego kazdy ma jakies mankamenty, ale odradzam renaulty (szczeg. te nowe) o fiacie tez nie mam dobrego zdania.Polecam vw tanie czesci , forda focusa praktycznie tylko czesci eksploatacyjne sie do tego sprzedają !....toyota,honda...nissan to juz z rezerwą (szczeg.po połączeniu z renaultem).

Przed decyzją sprawdz ile czesci do danego modelu kosztują , bo mozesz sie rozczarować niemile! ....jesli bedziesz miał coś konkr. na oku to mogę Cie w tym uswiadomić .

P.S. Pewnie zaraz zostane ponownie zbanowany ...ehh ten Lełoś :)

Witam,

mam pytanie jaki wybrać samochód dla rodziny 2+2 do 40 tys zł. Oczywiście interesuje mnie samochód nowy.

Dziękuję za wszelkie sugestie.

Za 40 tys. wg mnie cięzko znaleźć nowy samochód, który można nazwać rodzinnym. Dobrym samochodem dla 2 + 2 z dwójką kilkuletnich dzieci może być 3-4 letnia Octavia, bagażnik rewelacja 530l. Wchodzi normalna spacerówka i kilka walizek/ toreb. Ale gdy dzieci podrosną pojawi się problem małej ilości miejsca na tylnych kanapach. Dosyć tania w eksploatacji.

Tylko jest jeden problem, stosunkowo mała podaż używanych aut niesłużbowych, od prywatnych osób.

Ceny z roku 2002 - do 40 000.